香港龜友論壇

查看: 2179|回復: 11

妹妹瞓覺...

不經不覺跟妹妹相處了一年多, 妹妹帶給了我好多樂趣, 不過牠亦令我對佢既愛又擔心, 擔心牠的健康, 牠的生活習性如何... 但每當見到牠甜甜的睡覺樣, 牠的樣子真的很可愛, MiMi真的好惜妳, 妹妹要乖乖呀.

評分

參與人數 3威望 +7 收起 理由
seira2242527 + 2
山貓 + 1 多謝分享
火水. + 4 多謝分享

查看全部評分

龜妹妹 發表於 2012-8-29 14:01
不經不覺跟妹妹相處了一年多, 妹妹帶給了我好多樂趣, 不過牠亦令我對佢既愛又擔心, 擔心牠的健康, 牠的生活 ...

成日收佢係等下面
回復

回復 khip 的帖子

吾係呀, 佢自己好鍾意行去個到瞓, 牠的地盤來的.
回復

好番曬無事拿妹妹?
回復

回復 joeloklok 的帖子

係呀, 不過佢打了六日針, 每次打三針, 見到佢自己都覺得痛, 不過現在冇事就好了.
回復

龜妹妹 發表於 2012-8-29 14:18

係呀, 不過佢打了六日針, 每次打三針, 見到佢自己都覺得痛, 不過現在冇事就好了. { ...

下!? 咩事要打咁多針呀無事就好啦,擔心c妳
回復

佢條尾有事, 照了片應該是骨折, 所以打消炎 / 營養...針.
回復

龜妹妹 發表於 2012-8-29 14:25

佢條尾有事, 照了片應該是骨折, 所以打消炎 / 營養...針. ...

唉唷! 斷尾咁可憐無事就好了,仲以為塞蛋tim
回復

原來龜妹妹個咀粉紅色,好似化左妝呀.
回復

妹妹真係擇地盆....我以前都好鍾意訓桌地
回復

回復 seira2242527 的帖子

有時放coffee 出嚟行, 佢都係鍾意妹妹揀的地方, 成日爭地方...
回復

龜妹妹 發表於 2012-8-29 16:32
回復 seira2242527 的帖子

有時放coffee 出嚟行, 佢都係鍾意妹妹揀的地方, 成日爭地方...  ...

踩人地盆咁惡死.......... 起隔離整多間小屋啦 要放多張桌
回復