香港龜友論壇

查看: 1536|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

我自己做的設備..

樓主
如上題..成本150元..

評分

參與人數 3威望 +5 收起 理由
seira2242527 + 2 原創內容
wel524 + 1 多謝分享
johnng9879 + 2 原創內容

查看全部評分

沙發
筒燈我都用過,唔錯。你個筒燈幾大?
回復

板凳
iamnero 發表於 2012-5-17 23:37
筒燈我都用過,唔錯。你個筒燈幾大?

6寸燈口....8寸燈身...工業用料電線..耐熱120度...加上我接線位用上雙層油布通..更加安全..
回復

地板
chrissing3000 發表於 2012-5-17 23:46
6寸燈口....8寸燈身...工業用料電線..耐熱120度...加上我接線位用上雙層油布通..更加安全.. ...

我系8.5寸燈口,駁爬蟲燈具既光暗制電源線。個燈本身標定負荷60W,我用來裝100W藍燈。
回復

iamnero 發表於 2012-5-17 23:54
我系8.5寸燈口,駁爬蟲燈具既光暗制電源線。個燈本身標定負荷60W,我用來裝100W藍燈。 ...

其實自己動下手...改一改d野..省返唔少錢..下下都買...真係用身家來玩自己的愛好...好羅命...
回復

chrissing3000 發表於 2012-5-17 23:58
其實自己動下手...改一改d野..省返唔少錢..下下都買...真係用身家來玩自己的愛好...好羅命... ...

有人覺得DIY系樂趣,有人都覺得買現成既放心又費事煩,睇個人啦
回復

iamnero 發表於 2012-5-18 00:01
有人覺得DIY系樂趣,有人都覺得買現成既放心又費事煩,睇個人啦

呵呵........都係ge...
回復

支持DIY!
爬蟲用品.設備.大部分都只不過賣牌子/外觀!
市面上好多用品.不輸某爬蟲設備牌子呢!
還要實用.耐用.價錢公道!
回復