香港龜友論壇

查看: 5164|回復: 62
打印 上一主題 下一主題

給各位本擅師兄討論“六零狗“師兄及此壇的未來!!

樓主
本人近年在該擅只集中看買賣區!其他版只一笑看看算吧!就六個零此人我從發帖後都不想回答!但今晚上擅看到此人已變成狗一樣在一個星期内追着帖吠!還以自己係狗既食屎行為加推人類身上!何其壯觀!
就起某版主說龜界為何两爬獨大,只怪該壇有啲養龜知識係零,但卻在擅上横行霸道既人在擅上對其他人囗誅筆伐!近期看到某師兄救龜,不譚他有冇
居心或者作故事!但他有冇呃人錢?呃人龜?呃你阿媽生你出嚟?冇!!佢死因係鋒芒太露同吾係自己人!!
龜擅既最大作用係教新手養龜知識同愛護龜隻!但某些人做的時候俾人排斥!先不理此人居心係乜!可能媾女,甚至其他!但龜擅有心做的人有几個!
此壇的未來可想而知!得几條旦散同“六零狗“在擅上狗up,媾女算吧啦!!
請其他壇友發表意見!

評分

參與人數 4威望 +8 收起 理由
Nicole1010 + 2 一針見血
oooooo + 1 睇你o0不分幾有文彩,狗口長出象牙來,嚟li.
我愛爬蟲類 + 3 熱心幫助
jojo + 2 熱心幫助

查看全部評分

回復

沙發
這壇最初是很好的,很多師兄師姐分享,但後來多數比人串或不禮貌回覆,最後大家都消失了或不發post.

你心水清  發表於 2016-6-18 12:07
回復

板凳
原來做非法野幫人叫做義助,你睇太多武俠小說啦,回歸現實啦
你好似鬧过果位jojo C hing,佢又會評分比你咁奇怪既
証明呢個世界冇一世既朋友或敵人
什麼叫做拋磚引玉,你慢慢咀嚼下呢4个字既含意先
回復

地板
回復

嘈咩丫 溝埋做賴尿牛丸丫笨
回復

回復

回復

好嬲呀,蒲頭嗱!
你咪又係潑婦罵街咁出帖,
你咪又係九唔搭八咁滋事,
你有幾巴閉!你係精神病人咋…廢渣!

個Q個都話人分身,你有冇第二樣野講呀,你犯衆憎,論壇垃圾……哈哈……  發表於 2016-6-18 17:04
回復

地獄火 發表於 2016-6-18 09:50
原來做非法野幫人叫做義助,你睇太多武俠小說啦,回歸現實啦
你好似鬧过果位jojo C hing,佢又會評分 ...

樓主呢d咁無知咁膚淺嘅人,
你教精佢做乜,教佢都唔會精啦!
佢連o同0都分唔出,佢都係講狗話多過人話果類人啦!
呢度d人係唔識自律架,你睇賣買出相…
搞咁耐…重有大把唔自律,日日要金金出聲,
樓主呢d狗口能長出象牙嘅人咁高級咁高檔,
唔好浪費人地d時間啦…佢出完呢個帖都係行咗去咋!
回復

我建議你日日開帖俾我插囉,
好似你上一個帖咁,
我得閒我有需要就去插你兩嘢,
好過去揾一樓一,過引過上141,
乜鳳姐你搬新竇呀!
回復

呢度大把你呢d長期潛水,
淨係响賣買度攞著數嘅人,
你唔高興可以唔好上嚟格,
反正你出嚟都唔會有作為,
一係唔出聲一出聲就及著脷!
回復

d人一入帖就見你俾我插,你幾有面
回復

社會一向都有矛盾,我認為無牌行醫係唔係犯法,要睇下佢用乜藥,有啲要醫生先開得嘅藥,有啲係市面上一般嘅成藥,如果嗰位師兄俾醫龜嘅藥係成藥,我覺得無問題,如果佢開嘅係要處方嘅藥,咁就有問題,可能管有嗰啲藥都已經犯法。。。。
我同時好明白,亦好同情一班愛龜但冇錢帶龜去睇醫生嘅人,見隻龜就死但冇能力醫佢。我建議佢地應該買啲醫龜嘅書睇,之後再跟住指示醫龜。
這是我的見解,不喜勿插,會痛的。
回復

kit666 發表於 2016-6-18 12:49
社會一向都有矛盾,我認為無牌行醫係唔係犯法,要睇下佢用乜藥,有啲要醫生先開得嘅藥,有啲係市面上一般嘅 ...

好似你咁識諗嘅龜友真係買小見小,
佢地心入面只有四維賓漢,沒有包青天,
天天打著旗號揾著數,日日都話為人民發聲,
偏偏唔諗下學多d充實多d自己本身對龜嘅認識。
回復

oooooo 發表於 2016-6-18 12:03
樓主呢d咁無知咁膚淺嘅人,
你教精佢做乜,教佢都唔會精啦!
佢連o同0都分唔出,佢都係講狗話多過人話果 ...

我真係唔係几明,有財力又要叫人去捐獻,即係点
鉄皮屋姊妹花比个所謂有錢人呃左360万单野,係咪代表越有錢,人越貪,抑或呃人果個根本就係騙徒呢!多d用下个腦去分析,5係会有腦退化症
回復

地獄火 發表於 2016-6-18 17:53
我真係唔係几明,有財力又要叫人去捐獻,即係点
鉄皮屋姊妹花比个所謂有錢人呃左360万单野,係咪代 ...

個個好似你咁會用腦就唔會咁蠢啦…
佢地咁表面,所以兩爬咪獨大囉…
法輪功咪係咁搞到禁唔住,
有我响度義和團休想發圍!
回復

goodlai6888 發表於 2016-6-18 10:16
算把啦c兄,個論壇全部都是自己友,你見佢咁離普都冇被禁言就知了,本來有個叫(張圖民)的出現已為佢係個 ...

又投訴下你先,有犯規就有得罰,你受罰就代表有犯規。
你唔抵得都無辦法,你向管理員申請消戶至講啦,
張圖民咁串,我就齋向佢投訴,叫佢再禁你,
佢份人無乜點,淨係公事公辦,有錯即罰。
我每件事都係踩界,數到我有罪先啦,但係你…
你呢d論壇廢渣。淨係分身罪就有排玩你啦,受罰去吧!
禁言後你再PM管理員解釋啦
回復

樓主都講得無錯,媾女都幾好喎,
方便留你亞媽你老婆你家姐細妹同條女電話俾我好嗎
回復

其實6個0師兄為大家解開心中疑惑,不想有人受到傷害,我對A字師兄太高調都覺得有D問題,最近亦有幾位新師兄,我都會留意他們,有問題我都會舉報的。
回復

個壇以前咁旺原因其一係龜市旺,
其二係有一班師兄師姐係度日吹夜吹,
火,龍,R,婷,橙,星爺,浩南,頭盔男,君臨天下…等等
好多好多(小弟腦殘嘴細數唔足未提及,請見諒)
但偏偏就無你份唱旺呢度,你唔係話有你份嘛!
我自己都日日出帖,我被點擊量係男會員中排第四,
你做過乜,你憑乜呱呱嘈,你貢獻過乜?
呢度人小咗就揾人賴,你不如開下d正面d話題啦!
你唔係識同龜醫下d小毛病咩…我上嚟唔係幫人教仔架。
你都唔細啦!一開口就亞媽,你缺乏家教父母愛就返屋企!
回復