香港龜友論壇

查看: 2876|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

有一隻死了, 我換上另一隻牠會知道嗎?????

樓主
我養了兩隻龜才一星期, 一隻昨天就死了(可能是受傷 )...平時見佢兩個感情好像幾好的.....剩下那一隻在同伴走了之後...心情不太好...本來是大食怪...今天吃很少...而且很想離開個箱....我真是有點擔心....不知牠是想念同伴, 還是牠也病了......
快打風了...不知會否對牠們的性情有影響呢?????
我有打算再買一隻回來...但又怕產生另一些問題......(苦惱....但只剩下一隻好像有點孤單......)
一隻走了已很傷心......希望另一隻健健康康.....

沙發
回復 kitty0713 的帖子

買返隻陪佢吧.........動物是感應到天氣變化的,所以有不正常反應是很正常的,再觀察幾日吧
回復

板凳
買返隻陪下佢會好D...本身有2個..突然冇同伴陪佢會好寂寞
回復

地板

1隻又真係好孤單, 買多隻陪佢啦.

龜是會feel到天氣轉變, 比癲人台更準!! 我家龜龜們每當落雨前便會瘋狂撞缸, 另1隻放養既會"跑入"室內呢埋, 好趕咁,   
回復

買多一隻陪佢啦,我養一對草龜死了一隻,另一隻成個星期絕食.....直至買了一隻甜甜圈陪牠才肯食番嘢............
回復

放心...一定健康...
回復

halo_gugu 發表於 2011-6-21 11:28

1隻又真係好孤單, 買多隻陪佢啦.

瘋狂撞缸..我D全部發瘋中XD
回復

回復 mean2mean 的帖子

謝謝.....
回復

回復 siukiubabi 的帖子

好的...過兩天幫牠看看吧...謝謝你
回復

回復 chim 的帖子

噢...我那隻今天食很少....過兩天出去幫牠找個伴吧
回復

回復 火水. 的帖子