香港龜友論壇

查看: 6899|回復: 93

唉 真係有代溝e樣野嫁.....

我只係re過一年書  但同我果班d同學真係好有代溝.....

話題黎計都麻麻啦
但我最頂佢地唔順就係等...

次次行一行都要等   等到齊人先行...
食飯係咁 放學係咁  由地鐵站返學上堂又係咁...  連一堂緊接住另一堂ge轉堂轉班房ge時候都係咁...

乜真係出席率都唔緊要咩...下下等到遲到而明明準時都變左果1hrAttendance唔計.....
教ge野又遲返聽唔到d解釋.... 又要自己再慢慢花時間再查過.....

都算  有時d呀sir講唔清楚d堂係點  佢地又係fb開post問

就好似今次咁
ive sws time table 話聽日b sir 有2半堂  不過b sir email又話聽日ge2半堂取消
而a sir一早send email話聽日有2半堂
咁好自然就會諗  會唔會係a sir要上果一堂而同b sir傾好左而要返a sir堂
但佢地就覺得跟本就唔洗返....
咁之後就開始傾

我同佢地傾都係想講下我ge意見一齊諗&傾清楚   唔想大家浪費左一堂姐....

但點知比人單單打打     
個post主要得我同佢傾  問呀sir 又係我同佢問唔同ge呀sir(我email 問,佢fb問同一科但係係另一個ge呀sir)
最終一齊搞清楚件事   到底真係唔洗返啦
咁我都覺得無野係完全無事ge

但係點知道佢係fb回呀sir話  "xxx  sir,係有人會唔信SWS嫁!"  "我地個個都好似aaa禁,信SWS,就唔駛拗啦!!"   
要係佢自己 wall話  "對住佢,我投降啦!!"

乜我講清楚我觀點係唔岩咩??  乜我宜家去一齊傾清楚唔岩?  乜我唔想大家返小左堂都係唔岩咩??
對住果d人..我真係唔知仲可以講d咩好.......
下次佢地再有d咩要傾真係完全唔想再講我ge意見

最慘ge事係
ok~ fine   
有代溝都算..  最衰就係宜家同佢地咁樣  但科科都要分組做project...  又唔可以自己一個做哂佢..
又要同d唔岩channel ge人傾&做掂份野佢...  
仲要差唔多成兩年要對住d咁ge人繼續分組,,做project...

唉...有無邊個可以比d正能量我   開解下我

補充:
好返好多...都係時候訓下啦,, thank you  all of u~!!  

真系有代溝 因為我都唔知你講緊乜..
回復

回復 霸氣浩 的帖子

......哦     終之就係好唔開心咁係到打e個post黎呻.....

e句您又明唔明??
回復

回復 霸氣浩 的帖子

其實如果真係想明可以問我...  真係d fd又訓哂  真係好想搵人傾下 呻下....
回復

回復 larissayiu 的帖子

咪當成長中一個經歴囉
回復

回復 jinke 的帖子

但e個經歷仲要捱成兩年(今年同下年) 真係諗落都覺得好辛苦
回復

只有一係接受一係解決
回復

唉解決就難嫁啦   但一時之前又真係未接受到....
回復

仲有一種方法 逃避囉
回復

哈哈  都係ge    其實過左都成幾個鍾  要唔開心 要鑽牛角ge都做哂....  

唔該ching您回呀~   我算係好返d嫁啦
回復

算啦...邊一個年代都會有呢D題
回復

回復 dee888 的帖子

thank you ching
...  都係ge  人生一定係起下跌下...真係最緊要唔好比人一下打到起唔返身
回復

成世人要對太多事啦下下想唔通的話累死自已呀
回復

收到ching  我都唔想自己谷住太奈  所以先想一次過打哂出黎   再冷靜自己~!!
回復

larissayiu 發表於 2011-9-12 04:34

thank you ching

你呢D問題我以前讀書都有,成日話等乜都要等,去廁所又等我真係啋佢扡都傻...大佬急架~~
回復

明白就好啦 開心過節啦 中秋節快樂
回復

5  哂時間唔係問題  但真係頂唔順佢地就算就黎遲都係咁等  下下都變到好趕..

轉堂果d更加唔洗講  一定係遲硬tim.......

所以真係....唉..
回復

多謝ching真係回左咁多次  仲慢慢開解我呀~~!!

一齊中秋節快樂~~=]
回復

客咩氣 幾句說話
回復

有人既地方自然就有麻煩,睇開D,每個人性格都唔同,咁岩同你做project既呢堆人同

妳唔夾姐,掉轉黎睇,你咪當磨鍊囉,當你出到社會工作,更多機會遇到三尖八角既人,唔通玩遲職

唔撈咩,角度唔同,睇既野都唔同,唔好咁執著對或錯.

回復