香港龜友論壇

查看: 1844|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

我的盾龜常常在叫... 擔心到睡不着.

樓主
HELP !!
我的盾龜常常在叫...  擔心到睡不着.

爬過文 , 有些人說正常 .  但是 !!
龜龜愛晚上叫 , 今晚特別多 , 今晚平衡 2 小時左右 叫一大聲.  
熱天停開暖燈 . 沒有在冷氣區  ( 永遠在通風露台 )
我家對住東北方 , 是否太熱影響??
早上也有 行來行去,胃口超GOOD .   
自小也這樣子 , 時叫  時不叫 .  鼻問題??  肺炎??
已經 5 歲, 囡囡 , 28CM .  錯了什麼地方??
是否帶他去看醫生比較好??  還是有藥水買可以幫助??
如果看醫生 , 有好醫生介紹??  (我在九龍灣區)

回復

沙發
如果由細到大都係咁, 又健康成長, 我諗唔使咁擔心既
夏天, 浸多尐水, 等佢補充下水份...
回復

板凳
已經咁大隻,食得屙得走得瞓得就唔駛擔心!
回復

地板
有機會有結石……
回復

剛剛BOOKING 了 余醫生 , 但是好驚好驚...  
有沒地方可以立即照 X ray ?   我在 深水步 > 觀塘 , 想立即去 >_<
可有介紹醫生 有經驗和好 ??????  謝~謝~

回復

荃灣享禾珍禽異獸醫療中心,我個人覺得相當唔錯
回復