香港龜友論壇

查看: 1881|回復: 2

[3豹1盾]長大了不少

同肥文哥 買左個龜箱 龜龜表示很喜歡
進食區
盾臀龜 2月8日 買入 497g  現在 847g 大隻左好多
或者你會覺得很醜樣 但我很喜歡她 既特別 又可愛 一日跑到黑
咸濕豹龜仔 前主人話佢係肯亞豹  
4月22日 買入 723g  現在 790g
大細鼻嚨依然 ; 月中開始留意到佢爆紋
豹女 5月18日  597g 現在 730g
俾個屁股你睇下
豹B 3月1日 買入 6月1日 255g 現在 330g 養左4個月無大過既衰仔 食量驚人 同啲大豹差不多
我型唔型仔先

養龜仔 真係會令人著迷 心思思想買多隻 哥紅 /大星龜
可惜個市唔生性 今日就輸左隻亞達

P.S 值得一提, 我依家用緊哩隻紙貓沙 話雖無塵 痾尿好清理 但吸哂D屎味 攪到D 貓沙會殘留屎味
      用一個星期左右就開始有D屎味 雖然閂左玻璃味道其實頗微 但值得留意下!

回復

我都係用紙貓砂,不過含活性碳,冇味易清理,但唔適合大龜用,因大龜重同大力會將貓砂整碎變粉塵,細龜用就好正!
回復

用埋哩轉 其實都決定左買你果隻試試
回復