香港龜友論壇

查看: 6200|回復: 57
打印 上一主題 下一主題

覺得新港城中心龜龜好可憐

樓主

今日去左新港城中心睇龜展, 唔知點解覺得D龜龜好可憐...
訓左覺個D 我唔知啦, 冇訓覺個D 好似好唔開心甘...
有D 龜龜水盆直頭係冇水的!
搵人話比我知呢個唔係事實呀

其實我都唔知我仲咩會帶埋科科去睇

評分

參與人數 4威望 +13 收起 理由
swingman1019 + 1 多謝分享
Reason + 1 多謝分享
龜龜ying + 3 多謝分享
人人龜場 + 8 帶埋龜去睇

查看全部評分

回復

沙發
Reason 發表於 2015-2-1 09:23
如果全部龜都好似科科咁幸福就好

多謝REASON~ 唔係人人都甘諗喔~
回復

板凳
cwl 發表於 2015-2-1 11:59
其實,展覽場中龜兒可憐,只是自大的人類強行套在其上的想法,展覽場地的龜兒都有專人照顧,也配備有專門的 ...

6人人工加起來超過6萬的保安 + 專人照顧 就不得而知了, 我在場見到的就是龜龜不停比人指拍及好幾個水盆沒有水 (水是最基本的吧). 有隻白化鱷龜比個師奶係甘用手指隔住玻璃督督督要佢比反應. 20多日的教育意義何其偉大. 如果閣下認為有人覺得展覽場中的龜可憐是自大, 那請閣下著手回顧一下是否有做的不夠而令看展覽的人變得自大. 大家都是愛龜之人. 請顧好展覽再去理別人的龜吧. 期待再有龜龜展覽.
回復

地板
魚街拾荒者 發表於 2015-2-1 15:09
呢D天氣帶住陸龜通街走,真係同隻龜玩命!

我路程是9成室內直通,而且有加暖包⋯師兄請放心
回復

Krauss 發表於 2015-2-1 15:10
隻隻經過舟車勞碌, 又搬黎搬去, 又要面對新環境, 咁多人行黎行去又阻住休息....龜都癲啦...... ...

不過佢地應該經過專人評估的吧?
回復

能夠在茫茫人海中得到龜展場地代理人的高度關注, 實在係太令人振奮了!

可惜的是, 博學的代理人字字針鋒相對, 說在下自大無知而又不斷地和自大無知的在下計較, 言詞鋒利地人身攻擊, 這樣有失代理人的身份喔!

在下開這post不是要挑釁, 博學的代理人一大堆洗版太過深奧, 在下實在係望塵莫及, 讀到代理人的名字後便沒有再細看, 浪費了博學的代理人一番苦心了.

在下相信博學的代理人一定會加緊照顧好展覽的龜龜的, 記得一定要幫水盆加水喔! 博學的代理人不必再向在下洗版匯報了, 在下會放棄此post, 因為無需要再看一些人身攻擊的言詞, 而且, 零晨3, 4點還要博學的代理人想出一大堆言詞去攻擊在下, 實在是太辛苦了! 博學的代理人, 早點抖吧!
回復