龜龜ying 發表於 2014-6-14 12:41:01

回復 Uncledash 的帖子

龜龜真幸福,有咁多唔同口味營養既糧食^v^
講開蝦干,我屋企盒ZOOMED蝦干差唔多成年,都仲未食得晒^^"
我諗有排都唔洗買蝦干了。。
聽人講,命脈其實唔係想像中咁好,只係利潤高,所以先比人吹棒。。
反正我d龜龜都唔鐘意食,所以而家都冇買命脈了~~

Uncledash 發表於 2014-6-14 13:10:15

龜龜ying 發表於 2014-6-14 12:35 static/image/common/back.gif
回復 Miai 的帖子

嗯嗯,我都打算清晒屋企d糧,先考慮再試其它。。

去天水圍,可以方便好多師兄姐架

Uncledash 發表於 2014-6-14 13:15:09

龜龜ying 發表於 2014-6-14 12:36 static/image/common/back.gif
回復 Kenneth0917 的帖子

德彩超級糧,係咪喺中鋒度買架@@?

中峰果隻發色糧,係咪日本仔果隻三色糧?
tetra super係橙色大大粒咁

龜龜ying 發表於 2014-6-14 13:15:09

都啱既~!反正紅磡出旺角買糧又唔係遠~{:99:}

龜龜ying 發表於 2014-6-14 13:16:54

er...唔記得了~{:172:}

Mike記 發表於 2014-6-14 15:45:47

師姐!我後尾都係冇買到ZOOMED隻中粒糧比隻巴西,買咗ZOOMED Gourmet。隻龜係食唔到裡面嘅小量類似蟹鉗嘅物體之外,其他殺晒!

JUST傑 發表於 2014-6-14 16:20:50

點解唔見金魚街有NUTRAFIN MAX賣? 我只龜鐘意吃呢種...
依家換左ZOO MED幼龜糧,佢地好似唔多鐘意吃{:142:}

Kenneth0917 發表於 2014-6-14 17:04:29

回復 龜龜ying 的帖子

中鋒度賣198。好多店都有的賣

龜龜ying 發表於 2014-6-15 15:22:59

回復 JUST傑 的帖子

金魚街好多舖都有NUTRAFIN MAX~
越近太子果頭越平~~{:91:}

龜龜ying 發表於 2014-6-15 15:24:34

回復 Kenneth0917 的帖子

係嗎~>不過未清晒屋企D糧,都暫時唔會買龜糧住LU{:108:}

nooneinhere 發表於 2014-6-16 00:08:49

樓主淨係喂龜糧?

BieChung 發表於 2014-6-18 22:33:08

新鮮蝦( 冰咗佢){:123:}。。。。乾糧最近竟然會食?

富富 發表於 2014-6-19 21:04:17

經朋友介紹, 我而家用緊ZOOMED 大粒糧...{:145:}

JUST傑 發表於 2014-6-20 15:43:38

我果日就係行左金魚街…冇

龜龜ying 發表於 2014-6-23 12:43:06

回復 nooneinhere 的帖子

餵龜糧外,仲有餵蝦干蟲干墨魚骨,間中餵下熟既三文魚等等。。。

龜龜ying 發表於 2014-6-23 12:45:15

回復 BieChung 的帖子

我家細細粒勁鐘意食蝦/三文魚,唔知係咪前排餵得太多呢類野食~
搞到佢幾乎成個禮拜唔肯食糧(可能期待我會再餵蝦/三文魚)

龜龜ying 發表於 2014-6-23 12:45:36

回復 富富 的帖子

係ZOOMED最大粒果隻嗎~~?

龜龜ying 發表於 2014-6-23 13:05:40

回復 JUST傑 的帖子

冇可能,幾乎檔檔都有架喎@@"
冇理由賣到斷晒貨卦。。。

janede1314 發表於 2014-6-23 13:10:05

我隻龜龜康復後轉了食zoomed成長formula 糧

佢幾鍾意食呢, 但有d 比較大粒怕唔怕佢哽親?

請問師姐的小b一餐會餵幾粒?

龜龜ying 發表於 2014-6-23 17:56:02

回復 janede1314 的帖子

龜龜超過5cm可轉食ZOOMED中粒糧。。
如果你怕佢哽親,咪將d糧剪開一半咯(不過要超好耐性^^")
我剪左約半樽已經發晒脾氣;P
我家小b每款糧食5-10粒,TOTAL我諗每餐30-40粒卦。。
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 你餵緊邊隻龜糧*~?