charcoxd 發表於 2014-6-2 15:05:44

NUTRAFIN~~想轉!XD
之前用過ZOOMED..但佢地唔食T.T

龜龜ying 發表於 2014-6-2 16:14:19

回復 charcoxd 的帖子

Zoomed龜糧佢地都唔鐘意嗎~?
試多幾隻糧咯~總有1隻龜龜們鐘意既~~^=^
*我家2隻肥龜,最近都好鐘意食NUTRAFIN。。{:105:}

Miai 發表於 2014-6-2 18:58:32

龜龜ying 發表於 2014-6-2 11:27 static/image/common/back.gif
回復 Miai 的帖子

睇你想美觀定實用吧~~~

今日佢好番好多,自然療法有用,而家1大3細一起住無打架XD

不過西錦開始大個,D爪仔幾長,我懷疑緊佢係公,遲多幾個月再問下人先

龜龜ying 發表於 2014-6-2 19:09:47

回復 Miai 的帖子

好返好多咪好囉~^^好快冇事架喇~唔洗擔心。。
而家西錦幾多cm喔?

Miai 發表於 2014-6-3 00:06:25

龜龜ying 發表於 2014-6-2 19:09 static/image/common/back.gif
回復 Miai 的帖子

好返好多咪好囉~^^好快冇事架喇~唔洗擔心。。

未有時間量住應該呢個星期日會量重和CM

龜龜ying 發表於 2014-6-3 15:42:12

回復 Miai 的帖子

嘿嘿,講開量體重,我都成個幾禮拜冇幫佢地量了。。
等我今晚收工,返去幫佢地量下先。。;P;P

gloriakhju 發表於 2014-6-3 16:13:28

2隻肥b食近m糧,櫻花糧,nutraxxxx糧,tetra糧,間唔時食紅蟲乾,蝦乾,菜菜

龜龜ying 發表於 2014-6-3 17:08:54

回復 gloriakhju 的帖子

嘩都好豐富啵~~龜龜們一定好開心~有咁多好野食~{:99:}
M糧太大包了,好似冇散裝賣,如果唔係都想試下~
聽聞好多人都話M糧唔錯~!

Miai 發表於 2014-6-3 17:11:12

龜龜ying 發表於 2014-6-3 17:08 static/image/common/back.gif

嘩都好豐富啵~~龜龜們一定好開心~有咁多好野食~

YINGYING,你要我可以比D M糧你試下呀

唔知道你邊區呢?我而家葵涌區,呢邊只得急凍紅蟲賣= =如果你方便可約出來比你呀,我寄都OK~

明天出開去荃灣睇下有無豐年蝦先XD

gloriakhju 發表於 2014-6-3 17:47:51

龜龜ying 發表於 2014-6-3 17:08 static/image/common/back.gif

嘩都好豐富啵~~龜龜們一定好開心~有咁多好野食~

仲有魚肉⋯不過佢地要減肥啦⋯2個月肥20g

龜龜ying 發表於 2014-6-9 11:46:36

回復 Miai 的帖子

我住紅磡區架~~^^
原來你搬左去葵涌,果邊得紅蟲冇其它野賣嗎?~
因為我真係好少去果邊。。{:105:}

龜龜ying 發表於 2014-6-9 11:48:02

尋晚我都餵左蝦肉同魚比龜龜食~~{:99:}

Miai 發表於 2014-6-9 12:45:36

龜龜ying 發表於 2014-6-9 11:46 static/image/common/back.gif
回復 Miai 的帖子

我住紅磡區架~~^^

只得急凍紅蟲和魚糧,要買糧和豐年蝦要去荃灣或者出旺角,如果出旺角可順便去行下XD

你屋企D糧先食得7788先再考慮買M糧試下
紅磡區個邊有龜糧賣?

gloriakhju 發表於 2014-6-9 15:30:08

呢2日小龜仲食自家種蕃薯葉⋯⋯真識食

Kenneth0917 發表於 2014-6-12 01:24:52

蛋龜食德彩超級糧,有助于發色。

普通就食Zoomed

Uncledash 發表於 2014-6-12 01:57:39

都幾多下
Nutrixxxx Vitamin+Basic,Zoomed 幼+中,Maruzi,Tetra Super+min,Komodo,櫻花,三色糧......蝦乾都幾隻牌子
好似淨係未買過命脈牌
陸龜仲多,又係除左命脈乜鬼都混過

dennis789 發表於 2014-6-12 04:52:05

Miai 發表於 2014-6-3 17:11 static/image/common/back.gif
YINGYING,你要我可以比D M糧你試下呀

唔知道你邊區呢?我而家葵涌區,呢邊只得急凍紅蟲賣= =如果你方便可約 ...

可否比D M糧我試下,
我用緊zoomed{:90:}

龜龜ying 發表於 2014-6-14 12:35:04

回復 Miai 的帖子

嗯嗯,我都打算清晒屋企d糧,先考慮再試其它。。
紅磡區以前有間蝦比族,果度有糧賣(不過貴過旺角好多)
而家因為加租,搬左舖去天水圍了。。。

龜龜ying 發表於 2014-6-14 12:35:31

{:99:}{:99:}

龜龜ying 發表於 2014-6-14 12:36:54

回復 Kenneth0917 的帖子

德彩超級糧,係咪喺中鋒度買架@@?
我記得佢有隻糧係幫龜龜發色,但唔記得係咪呢一隻。。
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 你餵緊邊隻龜糧*~?