香港龜友論壇

查看: 2128|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

大家點睇飛機友....

樓主
WHATSAPP睇哂相,講好價錢,仲專登就佢去方便佢嘅地方交收,見面睇完之後話唔要.....大家點睇依D人呢?
回復

沙發
早幾日先比人飛機完
回復

板凳
賣隻連體巴西 , 拎到去東涌 , 比佢玩死
回復

地板
FLYCAR 發表於 2013-11-18 20:18
WHATSAPP睇哂相,講好價錢,仲專登就佢去方便佢嘅地方交收,見面睇完之後話唔要.....大家點睇依D人呢?
...

樓主又唔可以咁講嘅,唔係 一定出到嚟就一定要交易嘅,可能貨品不符或其他完因,只少買家有出現!
回復

chan359777 發表於 2013-11-18 20:23
樓主又唔可以咁講嘅,唔係 一定出到嚟就一定要交易嘅,可能貨品不符或其他完因,只少買家有出現! ...

+1
回復

chan359777 發表於 2013-11-18 20:23
樓主又唔可以咁講嘅,唔係 一定出到嚟就一定要交易嘅,可能貨品不符或其他完因,只少買家有出現! ...

在WHATSAPP睇哂相話要
回復

咁又唔算放飛機啵……
回復

matchfung 發表於 2013-11-18 20:31
咁又唔算放飛機啵……

如果想出黎睇下先決定買唔買,可以約個方面大家嘅地方,但睇完相講到明話買,之後又話唔買,咁都唔算???
回復

回復 FLYCAR 的帖子

多口一問?你有問佢何解唔要?我亦有試過攞隻豹去放,當日隻豹唔係狀態買家亦唔要咁又算放飛機?所以真係有完因嘅!好過對方唔出現白等,已上只討論望樓主見諒!
回復

唔算飛機友 起碼佢有出黎睇  有時相同實物差好多 飛機友係完全失蹤
回復

FLYCAR 發表於 2013-11-18 20:36
如果想出黎睇下先決定買唔買,可以約個方面大家嘅地方,但睇完相講到明話買,之後又話唔買,咁都唔算??? ...

好坦白……單靠相片點可能睇得清楚丫……點都要睇左實物先可以決定買唔買……不過地點的確可以就下……
回復

chan359777 發表於 2013-11-18 20:47

多口一問?你有問佢何解唔要?我亦有試過攞隻豹去放,當日隻豹唔係狀態買家亦唔要咁又 ...

我賣隻緣的,我用ZOOMED椰樽同樹皮混埋一齊養,在電話講到明有D樹皮積啡啡地,但一定會甩掉,我就係怕有人唔喜歡所以一早講明先...之後佢話隻緣個背乾...你想靚嘅早出聲嘛,我搽D凡士林咪令立立囉...我唔知搽左對龜有無影響,但我都唔會咁做!
回復

matchfung 發表於 2013-11-18 20:50
好坦白……單靠相片點可能睇得清楚丫……點都要睇左實物先可以決定買唔買……不過地點的確可以就下…… ...

岩呀...單睇相同實物可能有分別,但可以講聲話想睇下先決定...而家問題係睇完相話買,我無迫佢架,我仲專登就佢地點交收,但出到黎又話唔買......你唔係我,你當然唔明...
回復

真係好難講!好似我上次的經驗,睇相 ok ,約好交收(就賣家),睇實物 Size 差好遠,

不過是我無問,他無講!是一個美麗的誤會!當時我是極不想要,

不過我為人講左要,出到去又唔係賣家全錯,所以最後我都好快地交收了!

好的買家真是難求!所以有真的愛龜又爽快的,我半賣半送!甚至免費送贈都無問題!

師兄真係好人...  發表於 2013-11-18 21:40
明白事理  發表於 2013-11-18 21:34
回復

cys487980 發表於 2013-11-18 21:22
真係好難講!好似我上次的經驗,睇相 ok ,約好交收(就賣家),睇實物 Size 差好遠,

不過是我無問,他無講 ...

唉...我就係怕有人會挑骨頭,所以一早講清楚哂所有野...
樓上嘅師兄真係講得好輕鬆...你試下人地睇完相實牙實齒話買,仲就埋佢時間地點,見完面話唔買,睇下你會點...
回復

FLYCAR 發表於 2013-11-18 21:38
唉...我就係怕有人會挑骨頭,所以一早講清楚哂所有野...
樓上嘅師兄真係講得好輕鬆...你試下人地睇完相實 ...

仲有...我見佢真係有誠意,已推了2位師兄...唉...
算啦...可能隻龜唔想離開我(唯有咁安慰自己)
回復

早排天氣開始轉涼...我亦怕交收陸龜會凍親..帶到出去..被龜友睇..睇左一輪左挑右剔..都唔緊要..唔啱無所謂..咁我放回盒內..之後閒聊幾句.對方又話拎出黎睇..在街上又大風..比佢睇完..咁我又放回盒内..我亦話唔啱由佢啦..之後又再閒聊兩句...我亦準備走...但對方又話睇多次...咁我諗...算喇.都出到黎...就係咁..來回由盒拎出拎入左三次...最尾卒之令隻龜流鼻水...對方就話...隻龜流鼻水喎!!果刻!我火都黎狗埋....最後我亦轉身走!!好彩回家後升温..兩日無事!!所以師兄你呢次只屬冰山一角呢........

最搞笑佢話我隻龜背乾,我自問已有用泥養保濕,我出門時用毛巾印乾隻龜再放入紙袋,出門時到等佢出現都個幾鐘,再加上依D天氣,唔乾就出奇...  發表於 2013-11-18 22:22
回復

讚同樓主,真的講好了,睇埋相,最後吹毛求雌! 最後浪費了心机及時間!!
回復

toypredator 發表於 2013-11-18 22:12
讚同樓主,真的講好了,睇埋相,最後吹毛求雌! 最後浪費了心机及時間!! ...

睇唔岩唔買真係無所謂,因為如果你POST話放龜,一定大把人話想睇相同價錢,但如果有人睇完話一定買,我為公平起見當然會推左遲回覆想買嘅師兄...但出到黎話唔買...真係火都黎...而家越諗越慶...
回復

我同你調轉角色, 賣家話隻龜健康全品冇問題, 出左門口就到先話隻龜換緊皮, 就佢地點又話趕住返工係巴士到站就交比我, 話有問題就搵番佢, 結果超級角質化, 爛肉, 感冒樣樣齊, 同佢講就叫我同隻龜滴下龜精就得, 所以有時都好難講的
回復