香港龜友論壇

查看: 1061|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

售龜有感..

樓主
曾有師兄交收時同我傾開計"你呀,賣果d平龜做咩呀,賺果一百幾十,養果d人又唔識龜既,事後服務多"...
當時不以為然,但我終於真正體會到了

事原一隻龜,講到明殼花,真菌感染
交收後,致電問點搞,ok,教囉...
教完...一段時間之後,又話費事跟,手尾長,想轉換其他龜,之後又話唔換,又要我出黎.....
仲要比人罵...
真係賣甘多龜...可能我小見多怪啦,但我真的覺得怪

算了,感想一發,發完睡覺去
這幾天也應該不上了,學業上太多野趕了,真的累了
交收埋隻雜廣草我諗e一論都唔會點賣自己龜了...
沙發
緣來如此 發表於 2012-11-5 21:09
曾有師兄交收時同我傾開計"你呀,賣果d平龜做咩呀,賺果一百幾十,養果d人又唔識龜既,事後服務多"...
當時不以 ...

有人開緊你波

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... o=lastpost#lastpost
回復

板凳

你甘有理據 點解唔打我電話  又唔聽我電話?
你同我講系龜曾經有缺憾.但冇話仲受真菌感染緊wo 師兄.
E+唔食野 成日訓教  底甲臭到HIHI.
你系我 你會點?

回復

地板
[教完...一段時間之後,又話費事跟,手尾長,想轉換其他龜,之後又話唔換,又要我出黎.....]
1.我系問你點搞.諮詢一下要幾耐時間.請問你會買一隻要醫治幾個月既龜返黎嘛?
病龜wo大佬
2.想轉換其他龜   同你換石金要+200蚊 我囧了.米唔換lor  好正常姐? 同埋我冇約你出黎之後先唔換  米講到我甘HIHI
3.又要你出黎.   緊系啦大佬 我過去你個度車錢都20幾蚊 E+系你既龜出事 唔系我既龜出事 OK?仲要我過去? 米玩啦 師兄.
回復

不如你退返錢比我啦大佬.或者 我比返隻安布你 你比返刀旦 黑蛋我.
甘簡單你都做唔到 唔好同我講刀旦比左人地 只能比到黑蛋我
甘你米比翻300蚊我+黑蛋我lor.
系米先

龜換龜,叫佢比番隻龜啦  發表於 2012-11-5 21:42
回復

唔該打比我啦,與其系度PO文 不如直接打比我.
回復

緣來如此 發表於 2012-11-5 21:09
當時不以 ...

你是否視龜如貨物,一交一收?

拿到$$$$$就係目的

回復

好簡單你隻龜有問題就快點解決。你想點都講聲。你講明有爛甲佢仲要換就佢問題。人地打好多次比你都冇聽。pm你講幾句就唔回人代表咩意思?
回復