香港龜友論壇

查看: 4172|回復: 65
打印 上一主題 下一主題

(勁猜)(阿蠢豆豆)扭擰為食篇

樓主

今日太陽伯伯去左西貢, 而上環既曬龜場地雷神拜訪,
取消左原定既曬龜聚會, 十分可惜!

為答謝大家對阿蠢豆豆既支持, 特意上載一輯影片, 同大家玩下競猜遊戲, 去片
(問題响片后發問, 而答案1天后去片揭曉)

旁述:
00-08秒: 哇......一開波, 兩隻草草(白板&爬爬) 已經召集啦 果然係醒爬~~

09-15秒: 發現 一隻黃黃綠綠既龜响天橋底守候 (果隻就係豆豆啦幾靚女~~)
             ME: 遞埋俾你食, 仲扭扭擰擰幾廿隻草响前面ready緊

16-19秒: 咦~~唔見左豆豆, 唔通佢唔吔.......走左...........

20-23秒: ME: 我响你面前fing fing下, 聞下幾香, 唔信你唔食 係咪好吸引呢~~~

24-27秒: 睇下, 已經有隻草(爬爬) 追到啦~ 蠢豆仲唔食!!!~~唔食既話,你真係名副其實既蠢啦~~

28-29秒: 哇....好險 差d俾隻草食左係差d......

30-31秒: ME: 睇下我幾巧妙將隻(以為好醒)既草(爬爬) 引開左, 其實佢好醒gala, 又拗頸拗頭不過我醒過佢law~~~

32-34秒: ME: 俾多次機會你(豆豆), 再唔食俾爬爬

35-41秒: 豆豆食左?????!!!!!!.....................................真的嗎?? 好似好醒wo

42秒: 下.....果條綠條糧點解响果邊出現 有無人睇到點解??? 我明明放左一條咋wow???!!! 邊度嘔出黎????

43-44秒: 豆豆 & 白板 搶奪中, 連黑仔都引埋過黎啦

最后.................問題: 估下究竟邊隻龜龜食左呢???

結果梗係主角阿蠢豆豆

單選投票, 共有 19 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
seira2242527 + 2 爬爬 豆豆=w=

查看全部評分

沙發
白板!

太好啦,恭喜你係第一位, 多謝支持白板  發表於 2012-6-10 17:55
回復

板凳
等睇結果
回復

地板

回復 kuen少 的帖子

點解咁多ching選等睇結果 寫明唔好選
回復

wel524 發表於 2012-6-10 17:48

點解咁多ching選等睇結果 寫明唔好選

因為我花名叫白板
回復

我原本想改黑仔, 不過想改果時又改唔到 唔係你就叫黑仔
回復

豆豆好可愛呀xdxd好想摸下佢~有機會要介紹佢同我隻肚肚做好姊妹!哈哈哈
回復

wel524 發表於 2012-6-10 17:54

我原本想改黑仔, 不過想改果時又改唔到 唔係你就叫黑仔 ...

其實當我玩撲克時,我d朋友都稱呼我做黑仔,有時仲會有個屎字行頭呢
回復

回復 boey_carson 的帖子

C姐果隻係女?? 做好姐妹
回復

哈哈...咩你成日抽到D衰牌咩
回復

wel524 發表於 2012-6-10 18:08

哈哈...咩你成日抽到D衰牌咩

衰唔夠貼切,用個(奇)字襯到絕
回復

莫非係抽到勁靚牌, 所以先俾人眼紅
回復

wel524 發表於 2012-6-10 18:15

莫非係抽到勁靚牌, 所以先俾人眼紅

抽到勁核凸個d先真呀,今日上環落大雨?
回復

收到消息: 係...落雨同行雷, 我地尼邊幾好天氣早知揀尼邊...不過聽日應該可以曬
回復

呢邊好好天
回復

正是, 原本預左出街, 而家悶到發顛, 好似隻豆豆咁, 近排訓得晏, 少左時間放佢入大箱玩, 佢尼排唔LIKE我, 你見佢咁扭擰就知
回復

wel524 發表於 2012-6-10 18:35

正是, 原本預左出街, 而家悶到發顛, 好似隻豆豆咁, 近排訓得晏, 少左時間放佢入大箱玩 ...

咁仲乜唔帶佢地落街散散步!
回復

懶LOR 唔使出街果日就唔出街啦
回復

2.  隻草(爬爬)食左 -都似
回復

回復 wel524 的帖子

"太陽"出來了 , d龜都活躍d~~
ching真大膽真接用手餵龜 , 不如試下餵我d龜ar(手指都食埋=__=")
蠢豆食左
回復