香港龜友論壇

查看: 1795|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

請各位注意 小心YvY此人 不守信无信用飛機友!!!

樓主

白鸽仔时常有,最近特别多!公布此飞机仔扒皮示众!
ID:YvY
联系电话:66802330
短信记录:
YvY 6 天前 師兄小弟絕對有意思收購.
請回覆.謝謝
JESON 6 天前 确定好后一起过关。过关后付款
JESON 6 天前 2.3斤
YvY 6 天前 請問可在星期六交收嗎?
可先幫忙留著嗎?可多給100元.總數*元
JESON 6 天前 OK。希望不要放我飞机。其他有兴趣的朋友我会让他们星期六再联系我。龟非常健康,在我手上过冬,四肢力度强大。眼神清澈。
YvY 6 天前 放心.一定不會
YvY 6 天前 師兄一定要幫我留著啊~
謝謝你哦
YvY 5 天前 師兄.如果日後還有這種質素的額.
可以先告訴我啊~
我一定收購!
JESON 5 天前 好的。
YvY 5 天前 謝謝你~
YvY 5 天前 師兄.我把總數計算錯了
那天我需辰幫帶過關,
再加上留龜的100元.
即是*元,對嗎?
JESON 4 天前 是的,如不需要带龟即少200蚊
JESON 4 天前 你是否确定要?
YvY 4 天前 對,確定要,保證不放飛機
YvY 4 天前 我100‰確定要的!
JESON 4 天前 好的。做生意讲诚信。我星期六上午等你电话,我电话你有无?
YvY 3 天前 有了。大約12點左右係羅湖關口等可以嗎?
因我不懂深圳的路。謝謝你呀
JESON 3 天前 OK。到时候提前电话联系好。我系罗湖口岸等你
YvY 3 天前 好的沒問題~
交易愉快
YvY 前天 20:27 師兄我想問我需不需要過關???
JESON 前天 20:40 罗湖口岸出口小卖部等。你肯定需要过关啊
YvY 前天 20:52 好的沒問題~到時候我過關排隊的時候打電話給你確認吧~ JESON 昨天 20:54 你明天出发前半小时务必要给我电话联系。
JESON 6 小時前 朋友你好,约定好今日交收你一直唔接听我电话。我唔知你乜嘢意思。做生意讲诚信,自从你说要留给你我就没有卖给其他人。但今日你唔接听我电话,也唔打电话讲一声,是否太不诚信了?你唔买都无所谓,我只龟健健康康随时可以卖给其他人。只要你同我讲一声就得。但系我一直打你电话你唔接听,还一直挂线!
我认识不少香港人都是非常守时,诚信,非常让我佩服,你却让我有些意外。:)你确实丢了香港人的脸面!

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
jellyfish + 2 謝謝提供~真的有失香港人的面

查看全部評分

沙發
呢條友借人錢仲未還啊,出名係走數佬
佢果名好似叫吾均毫
回復

板凳
回復 啊橙 的帖子

其實我提議俾飛機友一個解釋既機會, 如果佢地唔解釋就block晒佢地曾經登入既IP, 不過唔知咁樣會唔會將簡單既事複雜化, 我純粹提議一下, 講錯野大家唔好見怪.

X2  發表於 2012-3-11 01:29
回復

地板
佢岩岩都放左我飛機,琴晚講好晒要隻黃頭,仲話100%confirm要,點知岩岩sms我話都係唔要了
回復

happyturtle 發表於 2012-3-10 23:24
回復 啊橙 的帖子

其實我提議俾飛機友一個解釋既機會, 如果佢地唔解釋就block晒佢地曾經登入既IP, 不過唔 ...

拿我講個古仔比你聽啦。
上年6月几,呢條友買出同龜友裡面D 朋友借錢,,咁呢話就話過几個月還,但到而家呢,一個仙都未還過仲玩潛水,當中既水魚有我啦,龜X啦,同其他人

咁呢D人而家有錢買龜冇錢還債,唔死仲有用?

橙哥!!不如報警啦..我都比佢呃左一次!!  發表於 2012-8-21 11:54
咁樣算唔算係網上詐騙呢??  發表於 2012-3-10 23:38

評分

參與人數 1威望 +6 收起 理由
shitu + 6 一針見血

查看全部評分

回復

呢排咁多人放飛機做乜差野
回復

呢個 YVY 我識... 佢係九十後中學生...
http://www.hkturtle.org/forum.ph ... &extra=page%3D1
回復

回復 啊橙 的帖子

嘩, 原來我「答錯左傘」, 我係想講放飛機既問題, 點解回覆左落你借錢既話題.
勾起你d傷心事, sorry.
借錢唔還既人, 一來理財有問題, 就算唔係窮鬼都唔慌有錢.
二來人格有問題, 無責任心又利用朋友既信任.
橙兄我支持你, 希望你今年正財橫財都滾滾來, 如果果條友真係咁衰(我要客觀d), 就保佑佢養龜養乜死乜啦.
回復

happyturtle 發表於 2012-3-10 23:40
回復 啊橙 的帖子

嘩, 原來我「答錯左傘」, 我係想講放飛機既問題, 點解回覆左落你借錢既話題.

我純粹借題發揮姐,實行唱衰佢@@
回復

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... id=32823&extra=

伊個人
http://www.hkturtle.org/home.php?mod=space&uid=205

佢專門PM人高價收購龜,不過我知佢古怪,所以比我耍走佢

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
啊橙 + 10 多謝分享

查看全部評分

回復

回復 啊橙 的帖子

一定要咁做啦,岩岩sms放完我飛機,可能見到我開post講佢,佢又sms多我一次話佢今次冇心放我飛機嫁喎
回復

shitu 發表於 2012-3-10 23:50
回復 啊橙 的帖子

一定要咁做啦,岩岩sms放完我飛機,可能見到我開post講佢,佢又sms多我一次話我今次冇心嫁{ ...

唔好再信佢講任何野,就算佢話佢啊媽係女人都唔好信

笑咗:D  發表於 2012-3-11 12:56
GOOD  發表於 2012-3-11 01:18

評分

shitu + 6 一針見血

查看全部評分

回復

aka 發表於 2012-3-10 23:50
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=32823&extra=

伊個人

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... &extra=page%3D1
回復

我早幾星期都比一條友放左飛機 , 約我7點 , 9點都未到 , 又唔比電話我 , 之後重要話距帶左錢,好有誠意買喎
回復

所以我賣龜情願要求買家行遠d就自己住嘅地方交收,再平番一百幾十比佢當車馬費好過。費時比d飛機友放飛機又蝕車錢同埋時間,最重要係唔駛隻龜焗得咁辛苦嘛!
回復

多年道行一招喪....依位龜友在舊壇已經存在~
點解人格會....我跌眼鏡
回復

呢位人渣係咪睇衝上雲宵睇上腦
幻想自己係機師啊

評分

啊橙 + 6 一針見血

查看全部評分

回復