香港龜友論壇

查看: 2279|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

唉 做人真係好辛苦

樓主
唉 做人真係好辛苦 搵工搵左幾百份都冇回應  係   澳門搵工做  好難  女朋友右冇埋 想搵過個右難  都吾知仲要過的甘既衰日子過幾耐
沙發
tuf 發表於 2011-10-28 02:25
唉 做人真係好辛苦 搵工搵左幾百份都冇回應  係   澳門搵工做  好難  女朋友右冇埋 想搵過個右難  都吾知仲 ...

明天會更好, 加油呀! 記住開心要過, 唔開心亦要過, 緊係揀開心過. 只係你暫時唔係太好運, 過左之後好事就會陸續來, 唔好咁灰心! 比多d正能量你~ take care!!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
我愛中蜂 + 10 熱心幫助

查看全部評分

回復

板凳
2年都係甘工右冇   女朋友右冇衰到出汁
回復

地板
tuf 發表於 2011-10-28 02:37
2年都係甘工右冇   女朋友右冇衰到出汁

慢慢來啦~ 咁人生緊有起有跌, 累積經驗, 太過平穩時, 你又會厭悶.
不如你增值下自己, 咁樣會唔會容易找到工作. 你自己想找咩工作.
咁唔係一定要拍拖架ma, 等自己有返事業同經濟能力, 到時可能有個係你附近呢~

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
我愛中蜂 + 10 熱心幫助

查看全部評分

回復

搵工唔難wo..肯做好難會炒人wo +.+
回復

吾難就有鬼呢邊搵工    吾同你地過邊  我呢邊一係就赌埸一係就飲食  仲有得簡咩
回復

tuf 發表於 2011-10-28 02:52
吾難就有鬼呢邊搵工    吾同你地過邊  我呢邊一係就赌埸一係就飲食  仲有得簡咩 ...

赌埸 同 飲食 兩樣都 OK 呀, 最緊要有工做, 無女友仲好吾洗煩, 做幾年野先慢慢揾啦
回復

KPS 發表於 2011-10-28 08:35
赌埸 同 飲食 兩樣都 OK 呀, 最緊要有工做, 無女友仲好吾洗煩, 做幾年野先慢慢揾啦 ...

寂寞難耐
回復

你要加油呀,最緊要開心.
回復

家豪1992 發表於 2011-10-28 08:47
寂寞難耐

好多解决方法
回復

加油啦, 是但搵份工做住先囉
有工返咪搵埋個女朋友囉
回復

做人係辛苦,就算係有錢人都一樣生苦,你同人比,人地都係同其他比自己叻既人比炸。
你成日覺得自己辛苦、可憐咁,只係會比一個信念比自己,令自己相信自己可憐(姐係吹眠自己)
做人唔開心又係咁做人,開心又係咁做人,用放鬆既心情去面對吧, 女友離開自己,你要諗點解,係自己做錯事定係條女只係要錢、名牌,自己做錯野,可以反思,下次唔好再錯,係條女貪錢既,呢D女人送比我我都唔要。 女人周街大把,唔洗怕無女溝,總有一個岩你的
回復

澳門搵工做應該好易! 咁多工程開緊工! 希望在明天呀!
回復

你地澳門政府都好過我地香港正苦
最小你地間中都收下佢地幾千蚊

工呢家野好死既姐....去D觀光區D肉干店度做都OK既姐!
回復

我d澳門fd個個人工都高過我wo!!!!
不過你都要加油加油呀!!
回復