香港龜友論壇

查看: 2145|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

你地覺得淘寶龜牲缸買唔買得過?

樓主
例子:http://m.intl.taobao.com/detail/ ... p;skuId=82122570081

佢有個箱 有曬背架
都幾精美

不過我擔心質素 始終隻龜飲既水同d膠有接觸 怕唔知安唔安全
如果唔係淘寶買 香港邊度有呢d買而又有質素保證?

謝謝!
回復

沙發

呢個缸。魚街我見過,好似賣百零蚊,果台魚街刀有得賣。不過,香港賣係分開買,並吾係買缸送台。如果係我,我會係香港買。起碼自己睇清楚有冇破損。
淘寶買,運落黎有風險,真係爛左,就算賣家肯退貨,ㄧ來ㄧ回運費仲貴。

Thx useful opinion  發表於 2016-11-2 00:19
謝 意見好有用  發表於 2016-11-2 00:18

評分

參與人數 1威望 +4 收起 理由
火水. + 4 功德無量

查看全部評分

回復

板凳
我都係買淘寶既膠箱
但放龜落去前一定會洗過刷過用熱少少既水浸一浸
隔一晚之後先俾佢用
都係淘寶買過山洞 又係洗刷過先用隻龜都冇事
因為總覺得街上面個d都係大陸淘寶貨

謝謝  發表於 2016-11-2 00:17
回復

地板
有D人唔喜歡大陸野 ,就唔鐘意響淘宝買 ,但眼見很多東西都可在淘宝買到 ,而舖頭又係響大陸取貨後賣比客 ,星期二晚上8 - 9 㸃 ,魚街十字路口 ( 通菜街與弼街交界 ) 出現很多發泡膠箱 ,這些全是由大陸運來港戴魚的,店铺收魚後棄掉的。淘宝睇你淘甚麼.............
回復