香港龜友論壇

查看: 5066|回復: 98
打印 上一主題 下一主題

佔中

樓主
啊爺塞舊屎埋黎話 食住先啦香港人
於是老師學生同市民企出黎示威決絕食屎
但系一班冇時事觸覺同系度扮專家既成年人就講喇:
你班學生老師翻去上堂啦,喺度阻住我地食屎

思考題:點解系學生老師出黎 而唔系扎鐵既啊叔同賣菜既啊姐

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
一夜白髮 + 10 多謝分享

查看全部評分

回復

沙發
Honest 發表於 2014-10-1 18:11
啊爺塞舊屎埋黎話 食住先啦香港人
於是老師學生同市民企出黎示威決絕食屎
但系一班冇時事觸覺同系度扮專家 ...

甘簡單都要問?
假“民主” 囉~
真“民主” 係要容得下任何聲音的,不要說什麼階級的人,人人平等的,大家都是hk人!

可惜只能加你1分,呢個答案實值滿分(100分)  發表於 2014-10-2 01:16

評分

參與人數 2威望 +2 收起 理由
龜俠 + 1 全中!
leonardomonster + 1 一針見血

查看全部評分

回復

板凳
回復 Honest 的帖子

我淨係知再咁搞落去,香港好多人連屎都冇得食

可能過多十年 你既下一代可以選擇毒奶粉毒豉油 未必需要食屎既  發表於 2014-10-4 07:49
為了吃屎,可以連民主同自由都可以放棄?  發表於 2014-10-1 20:04

評分

參與人數 7威望 +12 收起 理由
TakTak + 1 ㄧ針見血
地獄火 + 3 一針見血
EV-DAY + 1 低下層 己經連屎都冇得食
Tony_Chu + 2 一針見血
東方不敗 + 1 good
R之迷 + 3 一針見血

查看全部評分

回復

地板
乜人易呃,呃細路,洗腦邊樹好~梗係學校好

講得好……  發表於 2014-10-4 02:26

評分

參與人數 7威望 +14 收起 理由
EV-DAY + 1 國民教育最好 冴 起來 肅立
龜龜ying + 3 一針見血
東方不敗 + 1 good

查看全部評分

回復

我都唔中意大陸, 好憎共產黨, 好憎大陸的人治, 好憎貪污成性, 好憎大陸既不公平, 要靠關係, 要靠官方背景.

但三個事實我地要接受, 否則就應該馬上移民走:

1) 香港始終係中國一部份, 一個城市, 一國兩制, 一國在前.

2) 中國已成為世界第二經濟大國, (雖然人均GDP仍然好低, 係香港既1/6.)

3) 中國行緊資本主義, (香港泛民卻想走福利共產主義, 所以多廢青支持)

嗱 呢啲 就 係 高級 黑 垃  發表於 2014-10-1 19:11

評分

參與人數 5威望 +9 收起 理由
leonardomonster + 1 講得非常好
TakTak + 1 中肯分柝
EV-DAY + 1 有水準 高級黑

查看全部評分

回復

回復 龜龜ying 的帖子

唔驚,龜龜有得供應yahoo個邊有個人講,佢二間店係旺角唔見左10萬生意 ,再過多二星期,店員要炒(害人失業) ,佢老婆話定要自殺 (都唔掂呀)
回復

學生: 我地好醒,無比人利用, 係你地大人蠢, 我地雖然細過你地,但食鹽多過你食米,
讀書多過你,比你地大人更成熟更清楚發生緊咩事
自行判斷意思

係無飲醉!不,有小小貓貓地  發表於 2014-10-4 02:29
兩位師兄師妺都講得好,好到位  發表於 2014-10-2 01:07
飲醉酒既人通常話自己冇醉;正如蠢既人通常認為自己.....大家明架喇!  發表於 2014-10-1 19:16

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
地獄火 + 3 原創內容

查看全部評分

回復

回復 Tony_Chu 的帖子

所以話呢班人話民主多魚囉 , 成日話共橙 ,大陸而家個個私有財產,多過你香港人,共橙有咁多錢自己袋嗎,  而家成日係度叫政府比乜比物, 好似係社會主義咁

yahoo個邊有個人講,佢二間店係旺角唔見左10萬生意 ,再過多二星期,店員要炒(害人失業) ,佢老婆話定要自殺 (都唔掂呀)
回復

東方不敗 發表於 2014-10-1 18:59
回復 Tony_Chu 的帖子

所以話呢班人話民主多魚囉 , 成日話共橙 ,大陸而家個個私有財產,多過你香港人,共橙 ...

全民主好丫, 乜都玩民主正添啦
你可以入一間餐廳大大聲同個廚師講
點解係你決定好A餐B餐再比我揀
咁叫有得揀咩?
廚師又會話, 點解係你決定我要煮咩比你食, 咁叫有得揀咩?
簡單既一餐,卻帶來複雜既關係
民主,條路就係咁, 雙頭刀,有好亦有不好

評分

參與人數 7威望 +30 收起 理由
lukehui + 10 一針見血
阿Sing + 10 一針見血
EV-DAY + 1 九5搭8
龜龜ying + 3 一針見血

查看全部評分

回復

又5 好  話  人 食屎 甘難 聽   

佢地   只係   習慣 左  跪住活   忘記左  企住活  啫        
回復

回復 R之迷 的帖子

haha ,咁你而家係咪入到間餐廳係咁吖, 笑死,
而家個班人ge民主係要佢地話哂事,呢d叫民主咩 ,佢地只係冇軍隊
如果有,佢地同民國時的軍佛冇分別

回復

東方不敗 發表於 2014-10-1 19:16
回復 R之迷 的帖子

haha ,咁你而家係咪入到間餐廳係咁吖, 笑死,

豬仔
你仲未明我講咩
曲線黎GA, 我同你睇法一樣
回復

回復 R之迷 的帖子

sorry,我唔識知你講乜春曲線 ,我只睇女人的曲線
回復

東方不敗 發表於 2014-10-1 19:26
回復 R之迷 的帖子

sorry,我唔識知你講乜春曲線 ,我只睇女人的曲線

女人曲線
回復

無所謂,各人有各人想法,
但有一點很很定,就係咁大件事,
政府完全無回應,咁多高官一次對話都無,
想件事好係咁做的嗎?依個政府要唔要都罷………………
回復

仲有,凸首話當晚係現場指揮官話事,禿鷹又龜缩,
依家全地球人係度小香港警察,D警察都無聲出,依個政府真係無得頂
回復

KPS 發表於 2014-10-1 19:46
仲有,凸首話當晚係現場指揮官話事,禿鷹又龜缩,
依家全地球人係度小香港警察,D警察都無聲出,依個政府真 ...

縮就緊架啦,政府呢樣野<---係各個國家大多數都係不受人民歡迎
要做到一個市民收貨既政府其實好難
梁振英固然係垃圾, 但其他既高官亦唔好得去邊
不過假如佢地唔做, 我地又有咩人選可以推薦呢?
唉, 真係諗到頭都爆都諗唔到, 可能呢D就係叫做 "政治"啦
回復

梁特首  棄禿英 自保  咪得囉       再打壓樓價    禁址大陸  高吸外勞   新移民 只限 父母孑女  咪惦囉      到處  領會   

啲廢青無訂住   咪走曬出街囉   (學啲利申            十個八個 cheap 單位)
回復

老英冇咩朋友、班底,所以冇d有料智囊幫佢,聽收音機話葉劉會揾老英傾!但現在遊戲開始變質……
回復

後生熱血我明白,你有你去佔中,我有我睇你地幾傻幾天真,各有各睇法,過多 10 幾 20 年你睇返轉頭,你就會發現自己有幾 online ga la

絶對認同  發表於 2014-10-1 23:45

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由

查看全部評分

回復