香港龜友論壇

查看: 1835|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

我隻黃肚龜發情但無得交配><(我隻大巴西龜唔肯XD)

樓主
如果黃肚龜發情但無得交配會唔會有咩事架?XD
佢呢排有試過條尾有黑色條狀物伸出伸入 一開頭仲以後脫肛 以家知到系想搞野xd
佢以家發左瘋咁成日想見大龜 (佢地分開缸住) 我試過放佢地一齊系同一個缸到
黃肚龜就爬上去巴西龜到想xx 但我隻巴西龜唔想 一路縮實條尾XD
雖然我怕佢遲d生蛋會痛 但有無辦法令佢兩個交配呢? 唔該曬!!!
回復

沙發
順其自然
回復

板凳
咁無辦法嘞,唯有買個mary比佢頂住先再諗其他計仔
回復

地板
谷到見嘢就擒
回復

tofunickey 發表於 2014-7-23 14:39
如果黃肚龜發情但無得交配會唔會有咩事架?XD
佢呢排有試過條尾有黑色條狀物伸出伸入 一開頭仲以後脫肛 以 ...

c兄隻龜龜幾歲?幾大?
幾時先會想交配架?....
回復

我有隻女巴西龜發情中... 想交配... 但冇男龜可以...
點算好???
回復

回復 seira2242527 的帖子

我隻黃肚龜由bb開始養左1年幾炸
應該吾同龜發情期吾同 好似多數系二到五歲掛...我隻早熟xd
回復

tofunickey 發表於 2014-7-28 00:52
回復 seira2242527 的帖子

我隻黃肚龜由bb開始養左1年幾炸

咁真係好早熟波....
回復

通常公龜會先練習下交配姿勢同程序,四月份我發現一只巴苗向另一只震手,我見過一次震完做埋爬背,一個月後,另一只又開始震手,好多時兩只野會係水裏面玩互震,持續幾分鐘,果陣我先知道原來兩只都好可能係公(母都會,但機會低D),伊加已經好肯定兩只都係公,因爲肚有個凹位。
回復