香港龜友論壇

查看: 8920|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

旺角x奇水族批发中心

樓主
琴晚我左x奇水族買左個燈罩加燈膽,當時D員工勁好笑容又熱心,又幫我試,但當我晚上返到屋企睇先發現個燈罩裏面有花痕於是我第二日返去换時D員工木無表情,我問有冇得試佢又話冇,咁積係有問題又要我再搭車出黎换,其實呢間鋪頭係我心中本身吾差,但發生左呢件事下次去買野都要唸下先,真係冇一間好鋪頭><
回復

沙發
呢間嘢出名平,但應該冇出名服務好
我通常都係行哂成條魚街,格哂價係佢最平先買,買完仲拿拿聲俾錢走,唔想留多一秒,感覺佢地自己覺得服務態度差係正常,因為佢地好忙,生意又唔憂做!!!
回復

板凳
生意又唔憂做
回復

地板
回復 Pf1127 的帖子

其實第一次已經CHECK左先買, 花左又係裡面(唔確定點樣裡面法, 影唔影響外觀)
換時無黑面只係無表情, 肯換又無留難,
唔係大集團嚟講已經係超水準服務啦...

回復

www 發表於 2014-2-7 18:32
生意又唔憂做

就算佢憂心生意都係咁話...

退換貨, 表面上係舖頭同買貨兩方嘅事, 第三者應無權干涉

實際上所有做生意賣家應該係會計哂所有營運成本嚟定個貨價.
即係話個店員額外用左幾多時間、阻左舖頭幾多做生意時間、退貨俾供應商幾多交收運輸後勤成本、幾多貨要當次品減價賣...
全部損失都會計左去其他買嘢嘅人貨價度
即係間接令其他人買嘢貴左...

回復

出名服務差 特別係收銀個呀姐
回復

尤其星期六日去,多人到

Ⅹ2  發表於 2014-4-18 18:53
回復

因為買時人多,佢只係試下就馬上放回盒叫我去比錢,所以就冇只細看,但我换的時候是很少人,而我都有禮問佢有冇得試,講真雖然係話做生意係咁,但要知我養野係一個長時間,所以我有好長時間要買佢地D食物同用品,其實我又吾係要退錢,只係换,咁樣就會小左一個長期客,我覺得佢想再多D生意就應該做好D,留住D客
回復

根據我經驗e間舖頭貨品只可退換一次
回復

我買過好幾次 ,都係於指走枱位拎出來左驗右驗 ,唔啱入番好盒交給店員説聲唔好意思唔啱,唔該你......跟住走 ,啱嘅就買 ,都無咩問題 ,有好多時自己感覺多咗 ,念多咗 ,以為咁咁咁 ,就當咗人哋係咁 ,唔啱同人講聲無壞嘅
回復

Pf1127 發表於 2014-2-7 20:43
因為買時人多,佢只係試下就馬上放回盒叫我去比錢,所以就冇只細看,但我换的時候是很少人,而我都有禮問佢 ...

其實卡嘟,
係好多養魚人多年嚟心目中已經係通菜街乾貨最好嘅舖頭(好係指比較其他舖頭之下)

如果你打算長期養水族嘢, 又期待魚街零售業係服務行業之一, 咁或者將來會得到更多失望同打擊
回復

你想要平無服務,定係要有服務但會當你水魚甘劏??去得卡奇既魚友龜友都係已經識路價錢最好貨品最齊而吾係要服務,有時都要諗下舖商都係人,成日做到死應付甘多客,未必能下下對個個人笑面迎人,既然店舖都肯退比你就已經吾係黑店了,你覺得佢係服務就真係可以日後吾幫襯,去藍衫店包你有想要既好服務啊
回復

x奇水族批發中心, 我去買過濾器, 我自己搵唔到, 我想問佢有冇果隻型號既過濾器, 但我講左請問有冇四隻字之後, 佢就話冇...

我知道自己唔係大客, 但我以後都唔會再去買野...我寧願比多幾蚊去第二間...
回復