香港龜友論壇

查看: 2109|回復: 6

冇分別

話說今日考完試,去左街市買餸,我企係巴士站等巴士返屋企,我前面有三位人兄阿媽,個女同個仔(100%係香港人)。因我係轉校生,我係果個妹妹間學校讀過下,佢好細個,睇落大約P.1-2
咁我冇理佢地啦,繼續睇我嘅漫畫。我聽到兩母女係到傾緊今日考試d野,個細佬就跑黎跑去。
我覺得個細路好煩,跑完一個圈又一個圈,仲叫人借過比佢跑(好明顯佢係shot 架囉,陰公豬)
阻鬼住我睇書,突然,真係突然,個細佬話:'媽咪,我要去殊殊

以下內容十分驚嚇,驚既就唔好睇啦

'喂!拉低條褲,疴啦'
男仔既XX我就唔睇,只見佢fe落巴士站的欄杆上........
oh...what the.......
啱先果句說話我真係唔敢相信,係一個香港人口中講出,
i can't believe my ears!!
故事分享完,我發覺,我地係咪同d强國人冇分別呢?
回復

可能有少部分香港人已被赤化。

唔好咩都賴大陸好無  發表於 2013-11-1 19:11
回復

一定係啱啱攞香港身分證
回復

你啱,講龜唔講政治,無咁傷感情!
祖國萬歲!毛主席萬歳!龜龜萬歲!
回復

香港玩完
回復

唔能夠咩都賴落大陸人身上...
係開放自由行之前... 係香港唔難見到"隨處吐痰" .. "隨地丟垃圾" .. "停車場or後樓梯大小便 ..
所以.. 唔好只許周官放火. 不許百姓點燈..
回復

回復 yingying 的帖子

呢D咪人同狗既分别囉!!!>_<
回復