香港龜友論壇

樓主: SnappingTurtle
打印 上一主題 下一主題

投選魚街服務態度最差爬店!

題目應該是哪一間爬店最`昆人`
回復

火燒森林!
回復

非棠記莫屬
回復

我上次入五木,睇左陣龜,呢個時候有個十五六years old 男仔入來。有個紋身佬問"做咩呀on 9" 個男仔話"我想買龜糧"之後我聽到有人話"買咩龜糧呀on9" 就係咁on 9 左好耐~個男仔無內咁走左=0= 一開始我以為佢地係識嘅== btw, 我入去睇野佢地無對我咁,哈哈
回復

龜x大發!!!!!!
之前我問佢e隻係咪刀背,跟住條x街就勁大聲話:{紅面蛋黎嫁!細路!}+++++++++(條友同我一樣高渣!)
回復

雖然我係龜界新手...但自己覺得如下:
1.城市森林(唔知係唔係上樓右門口)~有次上去啟東箱苗可能啟得太耐...個老細嘅助手同我講有邊鍾意我話啟多陣先...最後無買走時老細話(你要記住個隻苗下次上囄時去買啦)我心想上囄一定要買嘢架佢都痴根
2.爬蟲地帶(唔知係唔係上樓左門口)~有次上去啟龜合巧又番陸龜盾苗正常啟個時有個佢嘅熟客啟龜個老細無同我話一句...唔該謝謝就一手推開我!我個陣係咁啤啤住佢就即話洗唔X洗推呀即走人!!!
3.水中情~有次同我師兄上去啟扁安時佢個老細囉4隻扁安時鬼鬼鼠鼠咁比我啟又話無證...我啟咗無幾分鐘發現D扁安甲上有D百色的好似藥膏...佢話有D污垢用手沒咗咪無囉...當再啟時佢好似唔多耐煩咁唔想比我啟收回!!!我個時心想你真係當我係水魚...!最後無買走時又好似城市森林個句(你要記住個隻下次上囄時去買啦)
4.最後...唔知好唔好講......我驚比人扣分及比人戶插因這個論壇實在有好多朋友及FANS支持但都係唔講也辦>.<"
回復

回復 tomfkf 的帖子

上五木睇龜係要受佢哋氣,到買幾千蚊龜或訂ball就會殷勤式服務,
基本上格局係想延續返香港舊式爬店,紋身佬阿希都是八,九年前請番來,都"恐"到唔少專睇唔貫既人
回復

1.  藍衣黨       
上次拎起啲野睇問左兩句就入哂袋好似你話左買咁
回復

熱帶雨林-.- 係起魚街中段果間...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復

城市森林 !!!!!!!!!!!!
回復

城市森林我覺得唔錯,之前買四指佢錯證,之後我成個月之後先去番,都好有禮貌同我換番
最差就未唸到,因為d龜舖最多唔理我,無咩粗口
回復

男衣黨要不得,又冇得平,又易釘
回復

藍衫黨
回復

五木!
五木既大部份員工係ok既!
最臭寸既係某條人高樣須兼口臭既打雜!
同佢買蟀呢
可以人地一裸起包蟀
佢就一手搶左去
勁無禮貌

比錢啦
隨口勁串錦講句
dum係度
又無話放係邊
家陣係你奴隸牙?
收擋啦

所以我已決定以後唔再幫五木入蟀
直到佢態度有改善為止
回復

salabit 發表於 2012-4-22 21:58
回復 tomfkf 的帖子

上五木睇龜係要受佢哋氣,到買幾千蚊龜或訂ball就會殷勤式服務,

錦黑黑地高高地完全唔識笑大概三十幾四十歲個呀叔呢?紋身佬幾好人,係呢個有問題姐。
回復

城市森林 ,冠軍
回復

回復 (@.@'') 的帖子

上星期我係爬地有相同待遇,同個朋友仔係入面睇野好似阻住佢招呼個大客咁,叫我地出門口睇。
可能我太多野問,水xx個先生有些少唔耐煩,怕我運吉。不過最後我都有幫襯....
其他無交流,無意見。以上只係個人感覺,無意得罪
回復

以後都唔會上去(魚街禁地)..........其實作為一個消費者比錢緊係比得開心
回復

城市森林最差!But I think as there are more and more people and shops selling turtles, 城市森林 has got significant drop in their business , so their attitude is a bit improved. Not as terrible as before. However, having been treated impolitely by them in the past, I would definitely not buy anything from them again.  
回復

一定唔會再上五木,
果次上去想買條$$1千到尾的4腳蛇,我見岩岩換左紙,冇屎睇,咁我問佢可唔可以餵食俾我睇,,
個高大肥佬(我估係老闆,成日站在收銀位)勁大聲問我點解要試餵,
我答,平時買爬都會試餵,之後佢又係大大聲話佢請咁多人就係餵爬食野,仲話佢全店的爬都唔食,叫我唔好買,,,
咁大聲又咁兇,好得人驚,真係再上去買野都正衰仔,

咁恐怖>.<  發表於 2012-8-10 17:48
回復