香港龜友論壇

查看: 5416|回復: 28
打印 上一主題 下一主題

大家小心!!!!!!

樓主
Bizert此人賣病盾“爆原虫”大家小心我乃左野。。。希望大家小心此人

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
oooooo + 2 順便小心埋敏carmanlui,佢不停點評扮friend.

查看全部評分

沙發
回復 royleung1854 的帖子

c兄咩係"爆原虫"
回復

板凳
回復 花心大少 的帖子

食咩柯咩。。。
回復

地板
唉,,,呢d人太多 了
回復

回復 royleung1854 的帖子

明白
回復

回復 慢慢爬 的帖子

我咩方法都用過救唔到拒食
回復

我鄧只龟慘姐!!!!
回復

所以大家根本唔好同網上D人買...平好多就話姐!!!!好多仲貴過鋪頭!!!

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
敏carmanlui + 1 中point

查看全部評分

回復

回復 pennymiko 的帖子

買药個差價都係返到。。。真係吊佢老母

like~~~  發表於 2013-3-1 01:29

評分

參與人數 1威望 -10 收起 理由
wongfafa -10 粗言穢語/人身攻擊

查看全部評分

回復

pennymiko 發表於 2013-3-1 01:09
所以大家根本唔好同網上D人買...平好多就話姐!!!!好多仲貴過鋪頭!!!

D人真百佳!!!
回復

吊佢 老母我見到只盾我真係好心疼真心講

評分

查看全部評分

回復

royleung1854 發表於 2013-3-1 01:35

吊佢 老母我見到只盾我真係好心疼真心講

幾CM???入左幾多錢???
回復

咩龜?  爆原蟲?  如果唔想睇醫生, 不如自己杜原蟲?

狂小人都無補於事, 不如救左隻龜先?

你都要想像下人地感受架....  發表於 2013-3-1 01:52
回復

錢不是重点而係佢病都賣俾人中要話大食乜乜柒柒吊佢老母死TB

評分

查看全部評分

回復

回復 tonycha 的帖子

乜都用过la師兄您有咩好方法??
回復

如果大家有咩好方法可以打俾我t:91666227
回復

原來Roy師兄同呢度既網友買左隻盾, 但回來後10幾日都係拒食!

跟住Roy師兄見隻盾疴Jelly屎, 知道係爆緊原蟲, 但就餵錯左佢食 '掃蟲王' ! (其實掃蟲王好毒)

食左2次掃蟲王都係拒食!  Roy師兄就浸電解質, 強餵M糧, 但發現餵完M糧, 隻盾即刻疴返D M糧出黎!

昨日隻盾突然行返路, Roy師兄以為好返, 點知今日又訓過.

我本人認為: 果位網友的確係賣爆緊原蟲既盾比你, 而且唔知佢爆左幾耐.  跟住你應該去睇醫生或服用杜原蟲藥, 點知你就用左好毒既杜寄生蟲藥掃蟲王!  由於長期爆原蟲本身係會損害腸道, 加上食左2次好毒既掃蟲王, 腸胃嚴重受損, 食乜疴乜.  跟住原蟲會入腎,疴臭尿,引致腎衰竭,死亡, 或經腸道入血, 死亡.

你隻盾昨日行路, 應該係迴光返照 - 即係佢臨死前泵緊最後的腎上腺素~激素, 跟住呢兩日就會RIP.
回復

唯今之計: 停掃蟲王, 睇醫生.

如果你堅持唔想睇醫生, 繼續強餵M糧!!!  強餵少量電解質入口(浸冇用), 強餵少量葡萄糖入口(藥房有得賣$13一罐), 強餵BAC入口.  跟住考慮食杜原蟲藥.  希望救得返啦.

盾龜比其他龜都頑強, 希望有得救啦.

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
敏carmanlui + 2 救番龜龜要緊,見醫生

查看全部評分

回復

有無可能連賣家都唔知先?  有無可能係轉左環境隻盾唔適應或者受驚,又或者你養既方法唔適合隻盾,令到佢爆蟲呢?

我都買過病龜我明你感受,但係你咁樣擺人地老母上枱,好似有小小問題呵
回復

無論救唔救到只龟都好第一要多谢tony師兄既熱心幫助
回復