香港龜友論壇

樓主: mini_leo
打印 上一主題 下一主題

MEGA-RAY 100W燈膽

ELMOBOY 發表於 2011-8-1 18:16
剛收到Inkaproducts寄email來話要收£12.50郵費,現在email問緊之前話寄全世界免費,點解現在又收!訂了的 ...

可以問下JACK_TSE師兄,佢兩日前買咗一個,都唔洗運費!
我剛剛睇過,而家改咗有Royal mail 同 courier,不過都係snow £0.00!
回復

我已同佢email來往過,早兩日訂時都係"0"!但今日下午收到Paypal要求,所以再同佢交涉,佢話係電腦出錯!有勞JACK_TSE師兄,睇睇係咪有相同情況!
回復

ELMOBOY 發表於 2011-8-1 19:22
我已同佢email來往過,早兩日訂時都係"0"!但今日下午收到Paypal要求,所以再同佢交涉,佢話係電腦出錯! ...

咁姐係要唔要比運費呀!
回復

全對,我覺得都可接受啦!
回復

ELMOBOY 發表於 2011-8-1 22:38
全對,我覺得都可接受啦!

要比幾多錢運費呀!£12.5?
我之前£10佢係用ROYAL MAIL的,而家佢用咩方法寄過來呀!我見有得選擇ROYAL MAIL or COURIER。
回復

Royal mail 1st class!佢話係加了行政費(即公司加價)!
回復

我都收到email, 不過係未一張單計..??? 如果係可唔可以group埋一張單order 呢
回復

近其買咗的師兄證實係冇免運費的,仲要加咗價>.<。
我7月中買,四個以下運費係£10!
而家加咗運費:
兩個或以下-------£12.5
四個或以下-------£15
六個或以下-------£20
七個或以上-------£30
回復

mini_leo 發表於 2011-8-2 23:40
近其買咗的師兄證實係冇免運費的,仲要加咗價>.

1 Aug 2011 10:31:56 BST

Inka Products Ltd would like to be paid through PayPal.

Merchant
Inka Products Ltd
Note from merchant
Your invoice for shipping fees

Inka Products

Description Amount
Goods £10.00 GBP
Total £10.00 GBP

回復

ELMOBOY 發表於 2011-8-1 23:52
Royal mail 1st class!佢話係加了行政費(即公司加價)!

Order History

07/30/2011 Pending   
08/01/2011 Pending
Hi,No shipping fees were paid, i will send you an invoice for these fees by paypal, once invoice is paid your bulb will be dispatched.
08/03/2011 Processing   
08/03/2011 Your order has left us !   

Back Categories
Mega Ray Lighting Solarmeters Carapace Press Reptile Housing Printwear Livefoods Thermometers - Scales Thermostats Heating Incubators & Hygrometers Humidity Control Cleaning Hides & Dens Water & Feed Equipment Substrates Livefood Keeping Supplements Books Reptile Equipment Aquatic Supplies Plants Pet Products Gifts & Learning Store Info
Test Page
Links
Contact Us
Specials Advanced Search Reviews My Account Log Off Shipping & Returns Contact Us Copyright © 2011 Inka Products Ltd  Privacy Notice   |  Conditions of Use

回復

唔知有冇師兄會訂?? 我都想搭單買隻100w
回復

哩隻燈係咪有晒UVB,UVA同射燈既功效?
因為到冬天時我淨係想日頭開射燈,夜就用陶膽~!!
如果可以架話,我都想買哩隻~!!!
回復

mini_leo 發表於 2011-8-2 23:40
近其買咗的師兄證實係冇免運費的,仲要加咗價>.

想問下係咪用普通燈頭就可以??
回復

LiB 發表於 2011-8-18 21:54
哩隻燈係咪有晒UVB,UVA同射燈既功效?
因為到冬天時我淨係想日頭開射燈,夜就用陶膽~!!
如果可以架話,我都想 ...

係, 佢係所有太陽燈之中, 唯一可以完全達到室外陽光UVB, UVB強度既聚光型(射燈)太陽燈.

回復

fatpui 發表於 2011-8-18 22:15
想問下係咪用普通燈頭就可以??

係.
用普通燈頭座就可以.
回復

回復 waiman 的帖子

THX,咁陶膽有咩好介紹~
回復

LiB 發表於 2011-8-18 23:09
回復 waiman 的帖子

THX,咁陶膽有咩好介紹~

陶膽就個個名牌一樣好, 只要唔係雜牌就得啦.
回復

waiman 發表於 2011-8-19 12:41
陶膽就個個名牌一樣好, 只要唔係雜牌就得啦.

咁有D咩名牌,可以介紹下嗎~?
或者FORUM度有個CHING(香X)賣果隻好用嗎~?
回復

LiB 發表於 2011-8-19 10:13
咁有D咩名牌,可以介紹下嗎~?
或者FORUM度有個CHING(香X)賣果隻好用嗎~?

買西晉" 卻 也稱 "希瑾", 亦稱為 "西瑾", Hagen Heat Wave Lamp啦, 平過Zoomed好多.
Hagen Heat Wave Lamp又平又正, 但係Hagen D UVB燈就送比你都唔好用.

>或者FORUM度有個CHING(香X)賣果隻好用嗎~?

我睇唔明.
回復

waiman 發表於 2011-8-20 03:01
買西晉" 卻 也稱 "希瑾", 亦稱為 "西瑾", Hagen Heat Wave Lamp啦, 平過Zoomed好多.
Hagen Heat Wave Lam ...

睇唔明就算喇-,-"
Hagen Heat Wave Lamp魚街有~?幾$$到~?
回復