香港龜友論壇

樓主: xiaobao.7
打印 上一主題 下一主題

溫馨提示 請大家小心呢個超級飛機友 蟲蟲碩士(內有電話)

樓主
整交易信用評分囉! 到某績分既會員先可以評分, 好多網上有交易既網站都係咁做架啦。

雖然都只係供參考用途,
但起碼叫做有得參考下!

老實講, 呢方面成日比人投訴都唔係辦法, 唔係下下講句「你地雙方交易唔關論壇事」就可以了事, 董建華當年好多野都唔關佢事架, 但結果咪又係乜都賴佢。

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
SnappingTurtle + 2 一針見血

查看全部評分

回復

沙發
啊橙 發表於 2012-10-24 23:46
「信用評級」設定原意係好,但當加入「人性」之後,只會成為惡作劇既溫床
我地一早就講到明,白紙黑字寫 ...

下下掉句唔關我事, 無責任問題,  解決到問題?
唔整信用評級冇問題, 建議黎既姐, 不過學你講句, 而家放飛機唔係惡作劇咩?

多個參考唔好咩? 你以為一開始就整得好? 問題係要慢慢改善架!

論壇有今時今日既人流, 交易區多人買賣絕對係最大原因,
參考下國內前人做法, 試問有咩唔好? 壞處係邊?

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
SnappingTurtle + 2 一針見血

查看全部評分

回復

板凳
回復 khip 的帖子

我都明白論壇管理層好多限制, 香港既論壇亦冇乜可能可以好似國內論壇咁大,

因為香港係法治之地, 好多踩界野最多當睇唔到, 並唔係唔管,
所以冇辦法可以好似國內咁做到咁有規模。

論壇人流而家愈黎愈多, 玩野既人只會愈黎愈多,
將來開支亦會愈黎愈大,
維修管理其實飯飯都係錢,
時間就係錢啦!

而家論壇靠一班熱心義工版主黎管理, 老實講唔係長久之法,
咁落去都係辛苦左一班熱心既爬友。
好多論壇或網站都係某個階段需要轉形。

最後一句, 香港爬蟲論壇所剩無幾, 我只想一個hea下時間分享下既地方愈黎愈好。
回復

地板
回復 khip 的帖子

交易區係論壇既命根黎...關左佢?

咁多年黎, 香港幾多爬蟲論壇死係交易區問題上面
回復

回復 khip 的帖子

咁如果唔在意人流減少, 關左佢的確係冇咩問題既
回復