香港龜友論壇

樓主: xiaobao.7
打印 上一主題 下一主題

溫馨提示 請大家小心呢個超級飛機友 蟲蟲碩士(內有電話)

樓主
以下是他分身的網名,比大家作一個參考
YvY 20091110 nathan3986 jkkh1010 Caution ??? wow456 natha1106 蟲蟲碩士 Canon7D NathanNG        
回復

沙發
~爬獸島~ 發表於 2012-10-25 11:16
回復 啊橙 的帖子

首先 小弟只係針對yvy黎講

我勸過佢幾百萬次啦!
回復

板凳
~爬獸島~ 發表於 2012-10-25 17:42
回復 龜痴 的帖子

如果勸過嘅都係甘 我諗壇主應該一定有下一步嘅行動嫁啦

想知的話 PM 留電
我只想講, 我同 ZERO 版主在背後做好多野管理交易版
並非呀橙一句論壇交易乃會員私人問題便概括晒所有野
我地有好多行動唔可以俾會員知
例如警方在掃毒後都唔可能把詳細部署過程公開, 邊個係二五仔, 在那裡得到消息等...
因為公開了, 下次人家便知道我地做事方法, 呢個方法以後便不會再 WORK

又打個比喻, 你有無發現早前在論壇玩了一年半, 開了四十幾個 AC 的邪靈神秘失蹤了??
你真係以為要打擊一個人只係 BAN IP 咁簡單??
對電腦有些微認識的人, BAN IP 的作用是零,
我封了邪靈四十幾次 AC, 封了六十幾次 IP, 都整佢唔死,
我在後面跟他鬥智鬥力, 玩了兩個月才整到他消失, 你地又知唔知我地版主們背後的辛酸??

難道他走後我要開 POST 公告天下邀功, 又難道要公開引他再犯案??
做完野比人以為無做過, 之後俾人你一言我一語去投訴我地辦事不力,
個中滋味你明白嗎??

仲有, 交易評分不是不好, 但有用嗎?
如果你有一個負評, 你會不另開新 AC 去交易嗎?
如果你在賣野時, 有一個未曾交易過的人搵你買,又出得起價錢,你會拒絕他嗎?
如果大家會員集體唔賣野俾未交易過的會員, 咁呢個制度便是在懲罰所有新會員, 公平嗎?

我只想講, 大家來來去去都是幾個 POINT,
1 是 BAN AC, 2 是 BAN IP, 3 是增加交易評分制,
呢幾個 POINT 我地都幾過詳細討論, 認為不可行,

最後, 我一直不在此回 POST 不代表我不關心版務,
類似論點我在投訴版其他 POST 反駁過幾十次,
大家看東西的眼界和見識都比較窄, 來來去去都是意氣之爭,
討論都沒有任何實際可行的方案, 所以唔出聲

評分

參與人數 3威望 +6 收起 理由
easymodel + 1 用心良苦
大烽 + 2 一針見血
khip + 3 一針見血

查看全部評分

回復

地板
敏carmanlui 發表於 2012-10-25 23:22
有交易區就有爭論

一係取消0者

卡文姐你好!

有冇交易區,兩難  發表於 2012-10-26 01:47
回復