香港龜友論壇

查看: 11626|回復: 85
打印 上一主題 下一主題

溫馨提示 請大家小心呢個超級飛機友 蟲蟲碩士(內有電話)

樓主

溫馨提示
請大家小心呢個
飛機友
蟲蟲碩士
電話 668x233x
zero_1 發表於 2012-10-26 00:44
其實大家留意一下公告版,好多帖刀係我出.........
再睇下本版,帖子十居其九我有留言......
禁係咪代表我做 ...

近排成日提 3 日 1 帖,我先 g 有咁既版規 ja
回復

心理不正常  
要靠放飛機洩  
受了乜打擊 ?
無錢?  無女?  
在 哪大學毒輸 ?  ]
飛機師兄
          你農務系

是 "料理農務系" 哈哈..  發表於 2012-11-2 09:45
回復

!、復康人仕∩?
回復

其實大家留意一下公告版,好多帖刀係我出.........
再睇下本版,帖子十居其九我有留言......
禁係咪代表我做野做得最多呢........明顯吾係.........
好多版主在背後做好多野管理交易版..........吾講吾代表冇做~

其實我好吾中意發D嚴厲既公告......
一黎我只係一個小小的版主,吾想俾人感覺功高蓋主.......
二黎本版主所開既公告內容同我自己嗰三版冇關,吾想做到好似做
完額外野驚死人吾知甘周圍講公告天下邀功.....
我好清楚有D會員係甘諗,並吾係我陰謀論而係我親耳所聞....
甚至之前有吾少人提議我做超版,係向我講話"如你所願啦","幫你推""
你有心做,支持呀",我係呆左下.......講真論資排輩,刀係排花花,呀橙佢地先......
我想是我太"高調"引人誤解....
發公告正正高調所以我真係吾想囉.........但發左刀叫有人睇下先發.....當然大家有幾重視真係有眼見.....係好過冇甘囉...
人應該有分析能力及判斷能力吧.....有laws係度你犯法係你錯,你不被處罸係留一線俾你,吾係我地無視/hea應....更吾係
我地錯.....
下下針既講真吾好話你吾開心吾上黎,我刀吾上黎啦.........
BAN AC,  BAN IP, 增加交易評分制, 學超版禁講,呢幾個 POINT 我地都幾過詳細討論過,認為不可行............
做完野比人以為無做過,之後俾人你一言我一語去投訴我地辦事不力我係接受既.....
但係做完野人地知但一樣無視真係有D躁.........只係講三日一帖刀講到我口乾 .........

評分

參與人數 2威望 +3 收起 理由
EV-DAY + 1 操作說明評分區間今日剩餘
大烽 + 2 功德無量

查看全部評分

回復

敏carmanlui 發表於 2012-10-25 23:22
有交易區就有爭論

一係取消0者

卡文姐你好!

有冇交易區,兩難  發表於 2012-10-26 01:47
回復

龜痴 發表於 2012-10-25 21:35
想知的話 PM 留電
我只想講, 我同 ZERO 版主在背後做好多野管理交易版
並非呀橙一句論壇交易乃會員私人問 ...

有交易區就有爭論

一係取消0者

冇交易區又少左人流

回復

~爬獸島~ 發表於 2012-10-25 17:42
回復 龜痴 的帖子

如果勸過嘅都係甘 我諗壇主應該一定有下一步嘅行動嫁啦

想知的話 PM 留電
我只想講, 我同 ZERO 版主在背後做好多野管理交易版
並非呀橙一句論壇交易乃會員私人問題便概括晒所有野
我地有好多行動唔可以俾會員知
例如警方在掃毒後都唔可能把詳細部署過程公開, 邊個係二五仔, 在那裡得到消息等...
因為公開了, 下次人家便知道我地做事方法, 呢個方法以後便不會再 WORK

又打個比喻, 你有無發現早前在論壇玩了一年半, 開了四十幾個 AC 的邪靈神秘失蹤了??
你真係以為要打擊一個人只係 BAN IP 咁簡單??
對電腦有些微認識的人, BAN IP 的作用是零,
我封了邪靈四十幾次 AC, 封了六十幾次 IP, 都整佢唔死,
我在後面跟他鬥智鬥力, 玩了兩個月才整到他消失, 你地又知唔知我地版主們背後的辛酸??

難道他走後我要開 POST 公告天下邀功, 又難道要公開引他再犯案??
做完野比人以為無做過, 之後俾人你一言我一語去投訴我地辦事不力,
個中滋味你明白嗎??

仲有, 交易評分不是不好, 但有用嗎?
如果你有一個負評, 你會不另開新 AC 去交易嗎?
如果你在賣野時, 有一個未曾交易過的人搵你買,又出得起價錢,你會拒絕他嗎?
如果大家會員集體唔賣野俾未交易過的會員, 咁呢個制度便是在懲罰所有新會員, 公平嗎?

我只想講, 大家來來去去都是幾個 POINT,
1 是 BAN AC, 2 是 BAN IP, 3 是增加交易評分制,
呢幾個 POINT 我地都幾過詳細討論, 認為不可行,

最後, 我一直不在此回 POST 不代表我不關心版務,
類似論點我在投訴版其他 POST 反駁過幾十次,
大家看東西的眼界和見識都比較窄, 來來去去都是意氣之爭,
討論都沒有任何實際可行的方案, 所以唔出聲

評分

參與人數 3威望 +6 收起 理由
easymodel + 1 用心良苦
大烽 + 2 一針見血
khip + 3 一針見血

查看全部評分

回復

回復 wongfafa 的帖子

噢 甘小弟明白了!
回復

shshchch6 發表於 2012-10-25 20:59

明白曬:) 但請問一下龜友論壇是否支持會員可以開多過一個ac架?! ...

呢個問題呢…好似幾年來都無明文規定講過可唔可以…

點解咁問呢?
回復

明白曬:) 但請問一下龜友論壇是否支持會員可以開多過一個ac架?!
回復

shshchch6 發表於 2012-10-25 20:48
回復 khip 的帖子

甘小弟敢問一下 龜友論壇既用戶系咪可以開多過一個ac架?! ...

Whynot? and then?
回復

回復 khip 的帖子

甘小弟敢問一下 龜友論壇既用戶系咪可以開多過一個ac架?!
回復

咁講啦…管理人員一定唔會視之不見,
就之前講…邪靈事件上面我地都有處理,
如果有人惡意多次性,持續性、在可見將來都會放飛機,
我地都會做野呀。
回復

x=0?==
回復

shshchch6 發表於 2012-10-25 19:57
其實交易嚟樣野系冇邊個話可以確保系順利既 但若果有師兄投訴有人放飛機而該人又吾系第一次放人飛機既話 甘 ...

你私人交易點唔順利都好,論壇(第三者)可以點插手?  論壇係維持版區按版規運作!!
如果只係要求BAN AC/IP,而家都有做嫁!!  

係交易區只係俾大家傾交易唔係交易系統,只係一個類似聊天室既功能,你玩Chatroom 試下投訴有個網友成日放飛機叫佢ban ac,admin都唔會理你,只會BAN犯規人仕。

而且網上交易風險本來有,咁點解呢D風險而家變左管理層既義務?
回復

其實交易嚟樣野系冇邊個話可以確保系順利既 但若果有師兄投訴有人放飛機而該人又吾系第一次放人飛機既話 甘小弟想問下係咪應該要投放小小既人力去處理呢?!小弟亦都深信係論壇既龜友都吾會想比錢去維持一個完整既交易系統!因為小弟深信管理一個論壇既交易系統系由管理層去打理既!而吾系我地用戶既責任!正如呀橙師兄話齋 佢地係義務去做野既!
以上都只系小弟既淺見 不喜勿插 thx!
回復

回復 khip 的帖子

咁如果唔在意人流減少, 關左佢的確係冇咩問題既
回復

Fatal_Paladin 發表於 2012-10-25 19:13
回復 khip 的帖子

交易區係論壇既命根黎...關左佢?

我覺得有冇都唔係一個問題,關左佢或者只供商戶專用,只會造成交易貼係其他版出現。
回復

回復 khip 的帖子

交易區係論壇既命根黎...關左佢?

咁多年黎, 香港幾多爬蟲論壇死係交易區問題上面
回復