香港龜友論壇

查看: 3428|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

我死左你地一定好開心

樓主
「唔識游水咪學人坐船」人地一句「搭飛機唔通要識飛」就KO左佢個歪理邏輯。
腦殘不尊重死者,一句就KO左,秒殺左,大快人心,依家我笑個腦殘不尊重死者,
都被人屈我不尊重死者,就係因為一句「搭飛機唔通要識飛」。

奧運時趙薇係微博好開心咁say個hi,就係因為當時劉翔跑唔到,個個都入佢數,千刀萬剮。
親身體驗文字獄真係好恐怖,你地只係睇到「笑到我」呢3隻字,睇唔到「搭飛機唔通要識飛」

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
oooooo + 2 你死左唔一定開心,但一定加分!!.

查看全部評分

沙發
死去邊?

永遠係地球消失  發表於 2012-10-2 21:28
回復

板凳
我刪你 POST 不是因為認為你不尊重死者
而係因為有粗口,而我又刪不到句粗口 (是圖片)
正常文字我會用紅色把字刪了再嚴重警告不可講粗口
今次我改不到,加上你的 POST 引起極多人反感
完全沒有任何意思,故刪之

我覺得「搭飛機唔通要識飛」句野ko「唔識游水咪學人坐船」真係好正,佢地笑點低,笑唔出,但唔可以屈我笑=搵死者黎笑,我覺得呢個係侮辱  發表於 2012-10-2 21:30
回復

地板
看來删得有道理!
回復

如果有 90﹪ 人都誤解了樓主的意思
有兩個可能性:
1。90﹪ 的人都無知,笑點太高,夾起來一起屈樓主
2。樓主表達力不夠,令大家誤會

我理性上明白樓主所講的笑點在那兒,
但我真係情感上一點也不覺可笑
可能我笑點太高,
對不起,我下次會盡力把自己的笑點弄低一點來遷就樓主

真是很抱歉

笑點是個情緒計,心情差,笑點會下降。可是我不願意因為心情差成為眾人發洩的工具。  發表於 2012-10-2 21:45
回復

點解你地要屈我唔尊重死者?
笑,不一定代表快樂。

難度我要喊哂口,先可以表達到我對死者的尊重?
不尊重死者的人,根本不用打一大篇字去解釋。
回復

如果大家係真心尊重死者,
我建議大家都唔好再就呢一個無答案既問題爭論,
大家一齊用出post反駁既時間,
為死者默哀。

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
敏carmanlui + 1

查看全部評分

回復

takyura 發表於 2012-10-2 21:40
點解你地要屈我唔尊重死者?
笑,不一定代表快樂。

並不是指責你唔尊重死難者,
而係你個重點放錯左位置......

我知你想表達既意思係
條友冇口德,比人串到應一應,大快人心,
但係係呢個時候係唔應該用「笑到我死」之類既字眼,
如此做法只會令人覺得你係拎死難者黎開玩笑......

如果你既標題改做「咁既人都有」之類同樣意思既
就一定好多人BY你,
用埋小畫家將D粗口刪埋,就唔會DEL你個帖

今次好多人都認為你係開死難者玩笑
下次或許慎重少少就冇問題。
回復

師兄,你要記住,當有悲劇/意外發生既時候,一定要跟住唔開心,一齊sad,唔可以講D開心既野,下次唔好啦
回復

takyura 發表於 2012-10-2 21:17
「唔識游水咪學人坐船」人地一句「搭飛機唔通要識飛」就KO左佢個歪理邏輯。
腦殘不尊重死者,一句就KO左, ...

睇唔到你被刪既貼tim~  不過網絡世界眾口難辨.....既然自己無咁既意思,亦都冇必要作意氣之爭!!

同樣簡單一句我冇咁既意思就可以了!!  其餘既隻手生係人地到,你都控制唔到也不要太在意了,如果其他人真的誤解了你,你和對方爭執也就失去了你原有開貼既意思!!

學習放鬆無謂太執著,對方講的或許也有某些道理,大家討論難免會各執一詞,千萬不要作意氣之爭而失去討論的價值。
回復