香港龜友論壇

樓主: alanwong731
打印 上一主題 下一主題

引入更多競爭,更多 Ching 受惠

金石豬 發表於 2012-8-12 00:49
5好講邊個, 講左反話你干預人賣野, 留意下賣緣的就知了.

得.....你5明算吧, 我覺得樓主說既冇問題, 總之多一個參考 多一個考慮.
回復

金石豬 發表於 2012-8-12 00:57
得.....你5明算吧, 我覺得樓主說既冇問題, 總之多一個參考 多一個考慮.

好,咁你以後去到人地鋪頭見到人地貴,你就係人地鋪頭大叫邊度邊度平呀咁啦。
回復

khip 發表於 2012-8-12 00:59
好,咁你以後去到人地鋪頭見到人地貴,你就係人地鋪頭大叫邊度邊度平呀咁啦。 ...

喂! 我幾時講去到人地鋪頭見到話貴, 你5知頭就米講la! 不知所謂!
回復

khip 發表於 2012-8-12 00:59
好,咁你以後去到人地鋪頭見到人地貴,你就係人地鋪頭大叫邊度邊度平呀咁啦。 ...

根本係你係度挑起火頭, 我同樓主幾時話人買貴野, 你又5係賣龜關你Q事ar!
回復

就來油價黎講,消委會都只會公佈所有油公司既價格給大家參考,唔會只係同大家講去邊間平D呀。

樓主咁樣既做法,等同於係人地鋪頭搶人生意,係人地鋪頭同人講邊度平呀呢度貴。

一係樓主每日去格價更新晒所有龜既價錢每日更新,咁樣就係最公道,否則就唔好教人講邊到平,平既龜唔等於靚,貴既龜唔等於唔值。

大家如果學樓主咁做,就係斷人依食。
回復

回復

回復

其實如果以價錢行先
咁首選一定係花地
咁個個去哂花地買龜,香港既金魚街係咪食得屎???
唔係話樓主既方案唔好..但真係會有好多爭執發生
而且假設
Day 1 賣方賣$200刀旦
Day 2 有人留言話別處賣$150刀旦
Day 3 有人又留言話別處賣$120刀旦
如是者..咁係咪等到無了期,都未出現最平既龜賣呢??
個人認為, 價錢當然重要,但同時亦需要注意質素

同意,我都有呢個想法  發表於 2012-8-12 17:52

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
c87654 + 3 同意! 同意! 同意! ~~隻隻龜都不同..

查看全部評分

回復

回復

金石豬 發表於 2012-8-12 01:05
根本係你係度挑起火頭, 我同樓主幾時話人買貴野, 你又5係賣龜關你Q事ar!

如果你係人地個貼到,寫主 XX店 價格100,人地係個貼到賣緊200。

你咁樣同搶人生意有咩分別?  你同幫其他店舖搶生意有咩分別?   你同做左人打手有咩分別?

你同暗示賣家賣貴野搵老親有咩分別?

你唔信同你既家人傾下呢個問題,你睇下你家人會點教你。
回復

樓主5係賣野的post講邊度平就得, 根本d人5俾人參考下價錢.
回復

買賣呢家野,只係你情我願,有咩話138定係200,你有錢就唔會在乎呢幾十蚊,如果幾十蚊買到個安心,我實會比多幾十
回復

我一隻盾臂b賣2千都可以架,我覺得和他的感情 照顧他的心機,心血等等其他因素系呢個價,你中意買就買,大家你情我願交易,你覺得唔值可以唔要,但無需系度提對方賣得貴,邊度賣得平吧。正如一塊玉,你家一代傳一代,自己心目中的價值已經無價,別人只會當一塊爛玉幾十蚊,價值觀問題吧
同埋上得黎呢度,你覺得會唔知出邊大概既市價咩?
回復

金石豬 發表於 2012-8-12 01:09
樓主5係賣野的post講邊度平就得, 根本d人5俾人參考下價錢.

至慘咁岩比我見到佢係人地個post度講呢
回復

khip 發表於 2012-8-12 01:09
如果你係人地個貼到,寫主 XX店 價格100,人地係個貼到賣緊200。

你咁樣同搶人生意有咩分別?  你同幫其 ...

甘我叫樓主另閞貼得la....... 使你教咩
回復

咁講法洞記d黑旦咪賣貴左@@?人地賣99,佢賣120
回復

金石豬 發表於 2012-8-12 01:11
甘我叫樓主另閞貼得la....... 使你教咩

而家樓主就係要人教,一開始都叫你地開貼點講都得,就唔好係人地個貼到講。

你就話我挑火頭,自己下次諗清楚學精D先,乜都唔諗清楚就支持支持。

回復

kenbb 發表於 2012-8-12 01:15
咁講法洞記d黑旦咪賣貴左@@?人地賣99,佢賣120

一睇到個貼...D火係咁升.....
回復

kenbb 發表於 2012-8-12 01:11
至慘咁岩比我見到佢係人地個post度講呢

5出奇, 昨天有人賣圍欄380, 被人話係12蚊店大把賣.
回復

khip 發表於 2012-8-12 01:15
而家樓主就係要人教,一開始都叫你地開貼點講都得,就唔好係人地個貼到講。

你就話我挑火頭,自己下次諗 ...

唔好咁大火..唔關金兄事ge@@!
回復