香港龜友論壇

查看: 2245|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

黑藥之迷

樓主

前幾日我去爬地買左支黑藥,85蚊,但番到屋企用果時唔係黑色,想問下係咪轉左新包裝?
a支係咪黑藥尼嫁?小弟未買過=.=
用左幾日隻盾b都係成日吱吱叫仲愈尼愈大聲,(我仲以為有老鼠)
SOS

沙發
呢支係黑藥,大半年前轉左包裝,因為台灣方面出口的原因而改的。
回復

板凳
大家有冇發現大部份金魚街地舖都已經冇得賣BIO 百歐Clean Infect爬蟲抗菌滴劑(黑藥). 行左有10間都話冇貨, 當中包括科X, 長十, 奇怪, 升龜, 迪迪來, 創X, CITY, 碧海, 帝角, 天X 等. 藍精靈最齊心, 一致都話暫時決貨, 遲啲再來買. 其他答案有台灣出口有問題, 隻黑藥好多人買賣晒(大吉利時, 即係話好多病爬), 好快返貨及唔再賣黑藥. 定係有人學大陸咁囤積黑藥來抄賣.

睇黎師兄係魚街達人,咁多舖名都記得  發表於 2011-7-19 08:42
回復

地板
8ways 發表於 2011-7-19 07:20
大家有冇發現大部份金魚街地舖都已經冇得賣BIO 百歐Clean Infect爬蟲抗菌滴劑(黑藥). 行左有10間都話冇貨,  ...

多得某CHING 做份好詳細金魚街地圖出來.
回復

lukehui 發表於 2011-7-19 06:34
呢支係黑藥,大半年前轉左包裝,因為台灣方面出口的原因而改的。

ICIC~我都唔知=.=
我都係比個FD問起我先知=.=
THX~
回復

8ways 發表於 2011-7-19 07:20
大家有冇發現大部份金魚街地舖都已經冇得賣BIO 百歐Clean Infect爬蟲抗菌滴劑(黑藥). 行左有10間都話冇貨,  ...

CHING你簽名檔果隻藥又係用尼醫氣管用?
回復

回復 JACK_TSE 的帖子

佢入面有種成份叫黑籽 - 滋補中藥有效治療呼吸系統,胃和腸道,腎臟和肝臟,循環系統和免疫系統。
回復

ching, 你不如檢查下你個爬箱d通風得唔得好過食藥啦!
回復

我隻龜依家成日都係到打 乞痴,吹波仔  唔知關唔關我連續幾日冇開UVA 俾佢呢?
平時都唔會係咁既佢....
回復

william 發表於 2011-7-19 09:40
ching, 你不如檢查下你個爬箱d通風得唔得好過食藥啦!

我個箱冇頂+有風扇抽氣LA =.=
我5隻龜得1隻係咁咳
回復

好多時疾病都係由環境衛生, 佈局引致.
回復