香港龜友論壇

查看: 1465|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

會唔會 屙出生out out 的蟲?

樓主

今日帶隻星去浸浴,佢抓來抓去即係give me signal想放大,呢個時候條尾會變粗,跟住我就nick佢去屎塌準備放料之際....突然手臂附近掉下一隻黑色物體,是1.5cm疑似小強,但係又好似唔係小強,咁呢隻野就爬走咗,無理到......
沖完涼,開餐後,拿星星去沙發,我就係佢張大床,佢爬下爬下, 無耐又出現咗呢隻野係我隻腳,呢次約2cm。再睇睇佢條尾有點濕濕地....

雖然我估計黑色物體多是路過的,但係覺得非常非常巧合,最近屋企都無出現疑似小強,但一日裡面,兩次同星一齊時就爆出呢隻野
QQQQQQQQ:
請問蟲蛋之類會否寄生在龜體內,養活一定時間屙出來??
沙發
tortoisepang 發表於 2012-8-5 00:58
今日帶隻星去浸浴,佢抓來抓去即係give me signal想放大,呢個時候條尾會變粗,跟住我就nick佢去屎塌準備放料 ...

你最好影相WO,不過1.5CM咁長 係隻龜入面都幾大條虫
回復

板凳
回復 khip 的帖子

第1隻比佢閃咗, 第2隻"冷"到我條頸,比媽子拍瓜咗沖咗去大海了!! 媽子話係飛蟲,不是小強。
唔知有無呢個可能活蟲暴走出來呢?!  
有無C兄C姐聽聞過呢?
回復