香港龜友論壇

查看: 13400|回復: 50
打印 上一主題 下一主題

敏Carmanlui (巴姐)請進!

樓主
眾龜友在平日或在公審裡面對妳嘅控訴、不滿,相信妳都睇得一清二楚!責難嘅說話亦聽不少了,到現在妳願意真正反省過沒有?

看著一個又一個留言,我猶疑了一會,到底出唔出手再幫妳?

心裡開始數算著妳平日的功與過……

妳熱心助人,愛龜如命,孝順、心地善良,在妳的龜龜和家人眼中,妳充滿優點!

可是網友不是妳的家人、妳的龜龜、妳的子女,誰有義務要一次又一次包容妳?
當妳在論壇上自我中心、主觀、不合羣、口不擇言的時候,是妳把自己推離人羣愈離愈遠,最終走上被世人孤立之路,是妳選擇的。

當然,妳可以選擇依然故我,正如妳經常說: 我行得正、企得正,怕什麼?

不要緊,我相信此後再沒有一位版主願意替妳說好話爭取令妳留下,花我兩晚休息時間來開會、動腦筋、打字,為了一個我並不認識的人。其實並不是因為我應同妳,只是我不喜歡看見別人絕望,踏進社會工作多年,親身飽嚐現實生活帶來的殘酷和壓力,我不忍...假若妳也希望留下來,請妳好好珍惜這次由龜友論壇上下、跟1631名會員,給妳最後的一次機會!

要記著,沒有永遠的王牌,要「乃念」也乃念過無數次了,現在給妳發出最後一次嚴重聲名:

首先,交易區務必不能讓妳進入、發言!

第二,倘若再接獲妳跟愚記報串的事,抱歉了!道不同不相為謀,妳必須永遠徹底離開!

第三,在各版塊內,只要再發現一次,只須一次,由妳參與/挑起/引發的罵戰,我們不會再包容或浪費時間替妳解決,立即解決妳就是了,當然我們會先作出公正評估。

看過上述條件,如閣下同意永遠遵守,請在下列回覆對公眾作出聲明,妳情我願,再犯就不是論壇對妳不厚道了。

最後若巴姐願意跟我們共同合作,我懇請各方會員,有容乃大!
停止再對她作出冷言冷言、批判、帶諷刺或攻擊性的言論。
撫心自問,人誰無過?

交易版主
力蘇仔

評分

參與人數 6威望 +24 收起 理由
harrypoi + 1 認同
一夜白髮 + 10 熱心幫助
Dicken + 1 十卜
啊橙 + 10 但願如此...
jellyfish + 1 認同
無底深淵 + 1 支持支持

查看全部評分

沙發
kaka 牛龜仔對此留言讚好
回復

板凳

公平 公正 公開

我支持力蘇仔

回復

地板
支持你 ﹣力蘇主板
回復

網路世界永遠都係一個求同存異既地方
我相信有討論 有分享 呢個地方先會百花齊放~
接納 係我地分享既基礎
網友 係我地學習既對象

我寧願以熱誠感染身邊既人 多過用指責去罵醒做錯事既人
支持和平既發言 亦支持給巴姐一個機會!

我只是香港一名小市民,唔駛將焦點放落我身上,唔該  發表於 2011-7-16 02:05
非常中肯!!! very nice!  發表於 2011-7-15 23:02

評分

參與人數 2威望 +3 收起 理由
carolcarolam + 1 讚同
wongfafa + 2 多謝分享

查看全部評分

回復

讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚░░░░░░░░░░░░▄▄
░░░░░░░░░░░█░░█
░░░░░░░░░░░█░░█
░░░░░░░░░░█░░░█
░░░░░░░░░█░░░░█
██████▄▄█░░░░░██████▄
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█
▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░█
██████▀░░░░▀▀██████▀

勁@@有心機  發表於 2012-2-2 22:59
個讚整左幾耐= =""  發表於 2011-7-16 11:18
讚讚讚░░░░░░░░░░░░▄▄ ░░░░░░░░░░░█░░█ ░░░░░░░░░░░█░░█ ░░░░░░░░░░█░░░█ ░░░   發表於 2011-7-15 23:07
你...好無聊 /口\  發表於 2011-7-15 23:02
回復

敏carmanlui 發表於 2011-7-15 23:21
好,我唔講其他,只講龜

不過,係未唔比我開post討論呀?

就係為左比你一個人既問題,都唔知用左几多管理員既心血
為左達到自由既風氣,版主都對你只眼開只眼閉。
你諗下啦,由你出道至今,閣下搞左几多風波出黎
每次所謂既道歉不過係三分中熱度,轉個頭又開火
希望你今次真係牙齒當金使啦
p.s小弟係力主斬立決既,不過比面力so仔,放多一馬,就此!
回復

力蘇仔師兄.....對呢篇野我不能認同更多....
亦希望巴姐會珍惜呢個最後機會...

我只是香港一名小市民,唔駛將焦點放落我身上,唔該  發表於 2011-7-16 02:04
回復

好,我唔講其他,只講龜

不過,係未唔比我開post討論呀?

你地可以開post,我唔得,唔公平

另外,如果你地有接獲漁記調查,唔好懷疑於我,網海內仲有無數咁多人

無人話唔比你開post wo  發表於 2011-7-16 18:24
應該比你開post,不過希望你真係用同各位龜友分享既心,而唔係開一d指責他人既post。以免引尼誤會啦。  發表於 2011-7-15 23:37
拿今次我BY 巴姐,佢次次開POST就會比人: 唉你都無心改過 OR 比機會你都曬氣啦 OR各種杯葛佢之類的說話, 所係某程度上其實唔公平的情況出現了  發表於 2011-7-15 23:36
回復

對版主此留言讚好
回復

sing昇1378 發表於 2011-7-15 23:01
讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚 ...

堅係毛了
回復

對牛龜仔,發表讚好
回復

版主寫得好!做法亦恰到好處~
回復

回復 敏carmanlui 的帖子

可以開post討論,但請注意討論內容是否敏感!
如有疑問歡迎與任何一位版主先作出商量。
至於講龜,無任歡迎,但切忌開口埋口話人唔帶隻龜睇醫生就無良此等字眼,說教有好多方法,嘗試圓滑d,對方容易接受到妳嘅意見,妳先可以真真正正幫到人,又幫到隻龜。
人係群體動物,要合作、要包容,我想妳好,想周圍嘅人都接受妳,希望妳接受我嘅意見!

評分

參與人數 1威望 +8 收起 理由
kara + 8

查看全部評分

回復

力蘇仔 發表於 2011-7-15 22:49
眾龜友在平日或在公審裡面對妳嘅控訴、不滿,相信妳都睇得一清二楚!責難嘅說話亦聽不少了,到現在妳願意真 ...

很好!安定民心!
人誰無過?只要有心放下面子放下成見!就可以重新!
回復

希望巴姐會同龜友們合作啦...

我只是香港一名小市民,唔駛將焦點放落我身上,唔該  發表於 2011-7-16 02:06
回復

Support~希望巴姐改變la~~

我只是香港一名小市民,唔駛將焦點放落我身上,唔該  發表於 2011-7-16 02:06
回復

我只是香港一名小市民,唔駛將焦點放落我身上

我睇完此帖,煩請樓主或版主刪除,唔該

回復

敏carmanlui 發表於 2011-7-16 00:58
我只是香港一名小市民,唔駛將焦點放落我身上

我睇完此帖,煩請樓主或版主刪除,唔該

此篇章是閣下跟論壇,以及上上下下會員訂定的一份聲明,絕不可刪!恕難從命。

close 都得掛?  發表於 2011-7-16 01:24
回復

為左達到自由既風氣,版主都對你只眼開只眼閉

x2 我都唔知呀橙想講乜... =.=''  發表於 2011-7-16 08:44
回復