香港龜友論壇

樓主: rongruo
打印 上一主題 下一主題

點解甘唔公平??我要申訴!!

回復 汀汀 的帖子

-.-原來我有比粗口男鬧我。。好唔開心。。

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
yuk郁 + 3 唔好唔開心啦:D

查看全部評分

回復

zero_1 發表於 2012-6-19 18:40
因此事己引起大量回響,本人亦白遭人全家問候,為令大家清楚了解該事件,得以公平討論

並順便以證本人清白,現 ...

上次事件,只望熄事寧人,

即使對方回敬說話多麼不堪入目,亦示意有關會員不應再參與其中,
因為聽回來既,即使係事實,亦不應公開明示指摘AKIBB小姐~
在於我想,生命已經比飼主用金錢買起,著實是生是死與我何干...
但"人"難免總有情緒,為何那刻引發事端?
只因某龜友再看見AKIBB小姐,有新龜成員加入...而激動...

空穴來風,未必無因~

全壇只得呢位小姐咁惹火,深信各龜友亦係愛龜之人,
或許要如當年巴姐般回顧,先數數歷來惹火言論

圍插文化亦係由AKIBB小姐開始~(申報:當年被佢call兩個圍既係我)
一粒舊花生,有興趣可以了解下~舊史~既post
(申報:當時本人同post內任何一位並非朋友關係)
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=23832&extra=page%3D85

現作為"義工"既我,不便作評論.
深究事端問題誰對誰錯,就由龜友自我思考吧
(已下删n個AKIBB小姐與龜友既鬧交POST,因見其飼養...我於心不忍再看)

舊花生同樣好味道  發表於 2012-6-20 11:54

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
yuk郁 + 3 支持你~舊花生

查看全部評分

回復

睇完哂啦><V" ~
回復

終於明白整件事來龍去脈。不過D粗口真係難頂。

我堅知 都有鬧佢 不過唔需要用粗口姐  發表於 2012-6-20 07:53
回復

龜痴 發表於 2012-6-20 00:47
ZERO 年紀比較大, 人生閱歷比較多, 處理糾紛當然也比較成熟...
阿橙相比之下年紀雖然比較輕, 人生經驗比 ...

我都知佢都幾喲貢獻啵

不過
我只回應善意正面的貼
對於針鋒相對的沒興趣
並非逃避  而系毫無意義

勞煩曬如此尊貴的你加入解釋喔
回復

某日我若有興趣自然會去申請
回復

what 發表於 2012-6-20 00:50
回復 汀汀 的帖子

-.-原來我有比粗口男鬧我。。好唔開心。。

我日日都有鬧佢~
爆粗系好有問題
基本上沒甘既需要
我等是文明人
回復

婷婷 發表於 2012-6-20 01:28
上次事件,只望熄事寧人,

即使對方回敬說話多麼不堪入目,亦示意有關會員不應再參與其中,

老實講,我好多謝akb,如果吾係佢,我識吾到婷婷同kitman:-)

X2  發表於 2012-6-20 12:07

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
婷婷 + 2 同意至極

查看全部評分

回復

汀汀 發表於 2012-6-20 11:01
老實講,我好多謝akb,如果吾係佢,我識吾到婷婷同kitman:-)

我私下都講過要多謝佢
係AKIBB令我地打開話題而認識

回復

回復 啊橙 的帖子

版主!首先很抱歉,令你工作量大增,兼勞心勞神,
真的對不起。
另係版主回覆的貼內並不無道理,但可能會有些
徧坦,而小弟雖讀得書小,但仍明白版主貼內所
指,不過有三個字令小弟有無限聯想,就係
「你邊飯?」,可能小弟睇得太多電視劇、
電影関係,我現感受到有股無形力量的衝擊,
除之感到生命受威脅。
我知版主係講道理的人,但些三字實令小弟
不安,希望版主能收回些三字言論,其余言論
小弟欣然接受,希望版主正視。
最後祝版主身體健康、工作愉快
回復

人誰無錯呢 唔通真係冇人做錯過野咩
但知錯能改善莫大賢 大家都係愛龜之人
大家平心靜氣 咩都可以解決到啦

評分

參與人數 2威望 +2 收起 理由
wel524 + 1 加你1分, 理智評論good
rongruo + 1 加你1分

查看全部評分

回復

大烽 發表於 2012-6-20 12:28
人誰無錯呢 唔通真係冇人做錯過野咩
但知錯能改善莫大賢 大家都係愛龜之人
大家平心靜氣 咩都可以解決到啦

讚賞~~
回復

回復 大烽 的帖子

大烽兄有道理
回復

回復 啊橙 的帖子

佢講話佢將d龜收o係自己衣櫃到養,,事關佢老豆唔鐘意佢養龜~~~~~~~她都有親囗對我說^^~~~~!!!!!!!!!!!!!

師姐 唔好再題啦 等件事平息左佢就由佢啦 人誰冇錯呢 如果真係既 米當係笑話 一笑而過囉  發表於 2012-6-20 21:34
回復

我係路人甲,我唔識任何一方,我有睇有關的post,我都覺得對akb 唔公平!講真,人地開個post 分享龜,俾人圍串,串唔掂搵條友入黎代嘈,又話咩高潮低潮,之後受害人俾人封曬!打手,了交嗜嘈d人逃之夭夭,人地朋友幫手就話係條仔,難道你地三五成羣串人又是童黨甚?

佢係養水龜應該有太陽地方會較理想,但香港地地方細未必人人放龜地方都有太陽啦老實講,又如何?我相信呢度大家係愛龜之人,只是道不同,不應圍沼勁俾人笑啊!又咩衣櫃的男人,最好笑係到而家有某主話佢係無心之失,搞到咁嘈點著火頭就走人,叫人接捧繼續玩!勁!

都係那句,人地一心分享係好事黎,你唔妥佢另開topic講囉,真係d網絡欺凌feel再講人人有自己養法,根本影響唔到人人地亦不可多言,好似教仔一樣,唔關人地事,我睇呢個壇係三兩個月既事,唔識任何人,不過我見某板主回應都幾黑社會下,咩竹館咩等你,我都覺得呢度好黑暗,,呢個post 我唔會再回應,事關我無得閒再同無諗住要同任何網友交惡,呢度唔歡迎我,謂,純粹表達不滿

多謝意見~~~~~~  發表於 2012-6-21 18:58
回復

多謝上面joeloklok C兄見解,小弟非常認同,
另外小弟覺得版主原來是位欺善怕惡的人,
是因版主說出「你邊飯?」三字後,小弟要求
版主收回此三字,但直到現在仍未得到回覆,
難道版主怕小弟有所行動而做龜縮?
希望版主正視自己用詞,因你是版主,應
以身作則。

多謝意見~~~~~~ 其實佢想個post沈左姐  發表於 2012-6-22 11:53
回復