香港龜友論壇

樓主: rongruo
打印 上一主題 下一主題

點解甘唔公平??我要申訴!!

回復 rongruo 的帖子

吾理定係吾夠point應心照喇)
回復

不要跟智障的人爭論.
他會用時間把你拉到和他們同一級數.
然後用豐富的經驗把你打倒sosad
回復

公平?何謂公平?
我唔知樓主有冇睇到個POST定係聽人講
罵戰既開始係有一個叫KITMAN既師姐講既
但係佢只係話有人同佢講哩件事,並唔係指責
加上哩個師姐亦冇講粗口同媽媽叉叉,但係都已經比人扣左分

但係講粗口個個呢?講粗口就唔應該扣分?係個論壇到媽媽叉叉屢勸不聽而比人封AC就係唔啱?

我唔知樓主係咪個兩位事主既朋友
但係請事主諗下邊個既出言比較嚴重
我相信樓主有智慧既話都分到
嘈可以代表你惡
但係嘈唔代表你啱
亦唔代表你有道理
希望樓主用下你既智慧去諗下啦
誰錯先都好,事實雙方都有錯
唔好再用衝動去令睇哩件事
嘗試去用下你既智慧啦
回復

如果有人重新提起AK單野
只係僅僅系提起
祖宗十八代都比人問候
仲比人話搞事
咁你玩哂啦

究竟而家邊個搞事呢? =]
回復

講到底呢,大家都係愛龜之人,只係一D言語上既誤會搞成宜家甘,其實無畏再嘈啦,大家都有岩同唔岩既地方啦。
我自己都火爆,火滾起上黎真係幾難聽既野都講得出,但ban成個禮拜又的確嚴重左DD既
回復

因此事己引起大量回響,本人亦白遭人全家問候,為令大家清楚了解該事件,得以公平討論

並順便以證本人清白,現搬番條link出來及解除另一版主的封鎖,thx

http://hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=43963&extra=page%3D1&page=4

http://hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=44081&extra=page%3D1

本人已把兩文列印,篡改內容者會被予以處分

評分

參與人數 4威望 +6 收起 理由
tscwky + 1 終於明白整件事,粗口真難頂!.
samwong4949 + 1 一清二楚
wel524 + 2 功德無量, 好想睇XD
一刀兩斷 + 2 功德無量

查看全部評分

回復

回復 啊橙 的帖子

一係就佢自己情商低
一係就佢自己身有C
--->版主E兩句好似太先入為主==
不如改改,
一係另一條友自己情商高
一係另一條友自己身無C
--->咁講既話起碼令人舒服D==

(只是建議, 不喜勿插, THX!)

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
啊橙 + 10 熱心幫助

查看全部評分

回復

wel524 發表於 2012-6-19 20:07
回復 啊橙 的帖子

一係就佢自己情商低

我會咁睇成件事(局外人)
一句無心既玩笑,搞出咁大風波,食飽等排泄
成件事本身可以熄於微時,但有事主一句飛埋黎就想開拖咁滯
當然,玩事主既人係有唔岩,但開下玩笑都唔比,就過份左d
大家都周不時串下D朋友架啦,如果串兩野就要講粗口,呢個世界會點?
張鄧係有人拉開,但冇人叫你坐落去,而家唔係玩爭鄧仔,見鄧就坐。
跟住黎多個「神奇」既佑x仁子出聲,完全係一副打手feel,最強打手事主男人跟住出現
各位的家人祖廟無一倖免,用盡一切平A式既粗口,毫無意義
如果仁子同AK男友唔出現,成件事會不了了知,我相信

佢地係認為版主係無能,
但又唔諗深一層,
究竟係邊個係到存心生事,息事寧人四個字視若無睹
死淨把口講粗口,一理虧就轉移視線,
口口聲聲要版主交代交代,但又唔諗下場大龍鳳係邊個搞出黎
又話版主睇唔晒D帖就唔好出聲,比個版主你做又做到D咩出黎吖...
咁叻唔去選特首?

重申多次,版主係義務公作,幫大家管理好一個平台,令大家可以盡所欲言(粗口除外),唔幫手,都唔好搞搞震,你一個唔該,人家多年來既心血就玩完。我唔明白事主係要係到搞事,有咩意義?當版主係咩啊?隨傳隨到?你邊飯?你交稅比政府都唔見得有咩回報,所以呢到D版主真係好用心,好落力去搞好龜友,大家和和氣氣又一日咪重好。
回復

啊橙 發表於 2012-6-19 22:22
我會咁睇成件事(局外人)
一句無心既玩笑,搞出咁大風波,食飽等排泄
成件事本身可以熄於微時,但有事主一 ...

3個女人做既事:p
回復

zero_1 發表於 2012-6-19 18:40
因此事己引起大量回響,本人亦白遭人全家問候,為令大家清楚了解該事件,得以公平討論

並順便以證本人清白,現 ...

我覺得你系我可以信服的人
有的人真系好唔得
指明道姓幫自己人
好沒品!
回復

wel524 發表於 2012-6-19 20:07
回復 啊橙 的帖子

一係就佢自己情商低

好明顯有私心啦的人~
從講出來的說話已經知!!
回復

AK47同佢個條仔唔講粗口就唔會搞到比人封比人扣哂分咁
一開始佢地講笑話衣櫃養龜 可能係把口衰d
但係無必要即刻爆哂 火山爆發咁款 d粗口周圍爆 火頭周圍辣既-,-
雙方都有唔岩都有唔著
只不過係AK47同佢條仔把口臭到迫人去到一個底線姐
比人都係因為叫極佢地唔好講粗口怇地都叫極唔聽姐
唔好咩都怪板主-,-有無諗過最無辜個個係佢地
本身佢地可以齊齊食花生 睇戲咁睇..
但佢簡左做有咩事都要汁手尾個個真係算係咁-,-
回復

rongruo 發表於 2012-6-19 22:49
我覺得你系我可以信服的人
有的人真系好唔得
指明道姓幫自己人

感謝信任....

回復

ricecheung 發表於 2012-6-19 22:56
AK47同佢個條仔唔講粗口就唔會搞到比人封比人扣哂分咁
一開始佢地講笑話衣櫃養龜 可能係把口衰d
但係無必要 ...

回復 啊橙 的帖子

一係就佢自己情商低
一係就佢自己身有C
--->版主E兩句好似太先入為主==
不如改改,
一係另一條友自己情商高
一係另一條友自己身無C
--->咁講既話起碼令人舒服D==

(只是建議, 不喜勿插, THX!)

你欣賞下先講啦
回復

其實開設論壇既起點係咩先
只不係想大家成為好朋友 成為一個大家庭
俗語都有話啦 多一個朋友 好過多一個敵人
開玩笑唔係唔得 但凡事都係點到即止先得架麻
回復

回復 rongruo 的帖子

甘係人都有脾氣既 大家炆對炆有乜謂姐
你兩個朋友被封 真係有哂理據
同埋當時個個都甘激動 難得件事平復了
呢個po又搞反起成件事 版主會有情緒正常
你為朋友開呢個po上訴 公開討論呢件事 都好正常
而結果好明顯 件事非針對 偏幫
禁言原因好明顯 封既原因都好明顯
件事係應該要告一段落架拉..
回復

rongruo 發表於 2012-6-19 22:58
回復 啊橙 的帖子

一係就佢自己情商低

事實放在眼前,係你唔知點解要去幫兩個唔應該幫既人
佢地柯完屎要我地黎抿,仲好意思話我地?
比人講兩個就講晒粗口,呢D唔係EQ低?
真金不怕鴻爐火,冇做怕咩人講?呢D唔係身有C?

明明唔關事既人係到要加把口,攞宣傳?
講幾廿萬次都係聽唔入耳,唔知你想點,定係又要我地比交代?
封人我地有內部規定,做錯就要罰,按嚴重性作出合適判斷。

乜都話唔公平,誰來對我們公平?
冇睇幾個帖就話我地無能,
睇唔晒所以帖就叫我地收皮

口口聲聲叫人攞證據,攞左出黎就當廢UP,
整個討論你都冇回應佢地講粗口岩唔岩呢個問題
一味話人地搞事搞事,又唔諗下係諤個搞大件事,
版主處分左又要話唔公平,
串下人就喊打喊殺,言論自由在哪?
當然,過份,惡意既,就要得到應有既懲罰

<<>論語,學而>>:「禮之用,和為貴」欣賞下啦話到於此,畢!
回復

你看清楚個post置頂講乜先啦
你甘樣長篇大論都沒用噶
我好明顯講過扣分封id沒問題噶嘛
係你沒看野
佢地有做錯我沒否認 但我要求的是什麽?!
你身為版主的tone真係好有問題
甘都做到版主          你學下zero1啦
好笑

每個版主處理手法刀吾同既._. 小弟冇資格俾橙兄學._.  發表於 2012-6-20 10:56
回復

rongruo 發表於 2012-6-20 00:24
你甘樣長篇大論都沒用噶

板主係義務性質﹐你想也可去APPLY﹐
他們不是奉旨去解決龜友們的罵戰。
回復

rongruo 發表於 2012-6-20 00:24
你甘樣長篇大論都沒用噶

ZERO 年紀比較大, 人生閱歷比較多, 處理糾紛當然也比較成熟...
阿橙相比之下年紀雖然比較輕, 人生經驗比較少, 但做事有衝勁, 為人敢言, 有一顆熱血的心, 對論壇也有好大貢獻...
回復