香港龜友論壇

樓主: rongruo
打印 上一主題 下一主題

點解甘唔公平??我要申訴!!

torneo2147 發表於 2012-6-19 12:09
呢件事我都有留意 都替該位樓主不值
人地純粹開帖分享下自己既龜 無啦啦比人係咁串 真慘
到最後既下場仲要 ...

原來有關係(有熟人)
唔怪之得啦!!
回復

rongruo 發表於 2012-6-19 12:12
原來有關係(有熟人)
唔怪之得啦!!

你要的證據,可以係面書群組「龜友吹水室」搵到

「o係某次機緣巧合之下,深受大眾男龜友歡迎既師姐打電話比我~佢打黎同我傾下計,講過佢上次同akibb出街果陣d衣著~唔係重點唔講~之後佢:「你覺得aki係咪有問題?」我:「做咩咁問」佢:「冇,因為我之前同佢去完街,後來都有聯絡,佢話佢呢排死左3隻龜」我:「下?點養可以死咁多隻-.-」佢:「我聽佢講話佢將d龜收o係自己衣櫃到養,事關佢老豆唔鐘意佢養龜…」我聽完之後勁shock……跟住我地都係講笑講廢話…~重點已經講左架喇 唔知果個師姐有冇講大話架~閣下自辨啦」
回復

版主!香港係法治社會,
凡事講証據,捉賊要拿贓,
你就咁禁兩名C兄姐7日同扣分,
其余生事者無事,
實難以服眾。
不過你係版主,你話事就冇得好講。
回復

啊橙 發表於 2012-6-19 12:14
你要的證據,可以係面書群組「龜友吹水室」搵到

「o係某次機緣巧合之下,深受大眾男龜友歡迎既師姐打電 ...

真系多謝版主你甘辛苦穩出來俾我看喔
笑左
我想睇既系akibb自己post話衣櫃養龜的貼多的
我要呢種證據!!
回復

公了就公了
私了就私了
我只知道光漢子如何慘死
但志氣尤在 並長存
回復

torneo2147 發表於 2012-6-19 12:09
呢件事我都有留意 都替該位樓主不值
人地純粹開帖分享下自己既龜 無啦啦比人係咁串 真慘
到最後既下場仲要 ...

一句揶揄就觸發AK47既神經,
一係就佢自己情商低
一係就佢自己身有C

而KITMAN亦有被版主扣分,
如果因為揶揄而封口,聊天室上千萬人都一定死硬,包括我自己在內。
如果真係冇,可以死口唔認,唔使講粗口,
講下笑就拉人地母親落水,有何道理?
串得太過份,扣分好公道,未至於要封口
講晒粗口,鬧人老母,話人援交,已經係嚴重人身攻擊
係地鐵講粗口都要罰錢啦。封口會係最佳做法,
而真正封口既原因唔係呢個帖,而係呢個
水龜版主你同我入黎
回復

回復 啊橙 的帖子

啊橙哥有冇証據呀,
我想你証實下,
你咁權威。
回復

佢eq高就唔會揶揄人啦~~
回復

rongruo 發表於 2012-6-19 12:18
真系多謝版主你甘辛苦穩出來俾我看喔
笑左
我想睇既系akibb自己post話衣櫃養龜的貼多的

既然有人證既供詞都唔可信,「人證」呢個詞彙可以番屋企

若AK47講笑咁講,人地咪一樣係講笑咁講...
AK47爭人六十萬咩?要作咁大個故仔黎呃人
不管你信不信,反正我信了

佢自己講既話:

AKIBB 發表於 2012-1-3 20:08
我都好想影,我鍾想買部手機添
唔怕話你知,我D龜,一隻一隻咁放係一D陏都陏唔到,岩岩好夠佢大既小箱子,哈哈 ...

AKIBB 發表於 2012-1-3 20:12
哈哈哈哈,唔得唔得,咁樣好晒錢嫁
陏唔到我就可以慢慢欣賞佢,等佢無得走,哈哈哈哈 ...

回復

啊橙 發表於 2012-6-19 12:37

好牽強下啵~

上court你輸硬~~
回復

各路英雄申請新AC再戰龜壇勇氣可嘉~
其實有D野.各位CHING睇野都係睇左一半嫁姐
BTW.你地鐘意一竹竿打一船人係你地既權利
你地既思考方式.阻止吾到的~
樓主就一尾話証據証據.其實樓主係該事件到又擔當咩角色呢?
睇吾過眼?事主.定係狗公?如果話件事甘快無左.
難道你又吾係無風起浪嘛?
好多野佢之前講左.無CAP圖係應該吾想去針對佢.就同我地講野吾想有人CAP圖一樣.
宜家CHING就不斷用證據ETC做理由.仲彈出一班正義使者出泥.
好奇怪既係.呢一班人係個日又去左邊呢?吾得閒?吾出聲?見人見致喇
只可以話.人證其實都係證據.佢係有講過自己衣櫃養龜.我地吾會無喇喇作句野去屈佢.
我地吾知道佢個一刻係跳左制定係斷左片所以吾記得左.
但係我地睇到既就係呢D.之後仲大言不慚甘講左一大輪野.
一段時間後.因為我壇某師姐一句玩笑.就彈出某君又粗口又媽媽親戚.
我地睇吾過眼就去幫口.
好似樓上某師兄話.係街比人打.還手個個比人拉.打人個個吾洗比人拉好吾公平.
我可以話.你係錯.因為只係一個人.係你同校/同公司去同你開玩笑.
而被玩開笑既人就惡言相向.佢男朋友更大打出手.甘照你既思路泥唸.
邊個應該拉?公道自在人心.邊個都會有偏私.但係岩同吾岩既原則從來都吾會變.
各位.吾好再起罵戰了.真係好不知所謂.個二位比人針既.開個新AC從頭泥講吧.
做好自己吾會有人針對你地.無謂甘小氣將甘小野屈係心入面吧.
RELAX D.番學番工已經大壓力.何必番到屋企都一吐氣呢~

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
skclan + 10 熱心幫助

查看全部評分

回復

佑鳥仁子 發表於 2012-6-19 12:28
回復 啊橙 的帖子

啊橙哥有冇証據呀,

給你一此圖片,所謂有圖有真相

回復

啊橙 發表於 2012-6-19 12:37

報告版主
我系“雙性“人!!
回復

仲有.如果要追究.
個日個狗公撩我出去荃灣西狗鬥
吾通我又需要報警待辦?
我地吾會甘做.應該我地分得清楚咩係義氣話.咩係笑話.
正義使者.睇清楚先出聲.覺得麻煩就去打D3吧.
吾需要對我作出論文相對.或者惡言相向.
因為我都要打D3 XD
回復

rongruo 發表於 2012-6-19 12:42
好牽強下啵~

上court你輸硬~~

佢自己都咁講啦WO?!
仲有得輸?
上COURT,疑犯唔認罪,但有人證作供,提出有關說法指證疑犯
跟住等陪審團同裁判官審議,
係冇物證咁解姐XD
回復

啊橙 發表於 2012-6-19 12:43
給你一此圖片,所謂有圖有真相

哦~
原來箱子系衣櫃
正解!
回復

o左咀
回復

rongruo 發表於 2012-6-19 12:49
哦~
原來箱子系衣櫃
正解!

有人指出佢係衣櫃養龜,佢自己話用個岩岩好冇得郁既箱仔養龜
佢唔比得佢老豆知佢養龜,用箱仔放落衣櫃裡面養,呢個推論你意下如何?

如果真係用衣櫃黎養水龜,首先個衣櫃要唔漏水...
回復

啊橙 發表於 2012-6-19 12:52
佢唔比得佢老豆知佢養龜,用箱仔放落衣櫃裡 ...

推論?
objection喔
回復

啊橙 發表於 2012-6-19 12:52
佢唔比得佢老豆知佢養龜,用箱仔放落衣櫃裡 ...

支持
個衣櫃要訂做~~
回復