香港龜友論壇

查看: 3237|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

交易區灌水問題

樓主
會員交易區是用來方便會員交易,
而不是用來俾商人賺錢的,

如果要作商業買賣, 請向我申請商戶專區, 以免阻礙其他會員...
至於甚麼是商業性買賣, 甚麼是一般會員交易, 是很容易分別的...
雖然論壇採取寧縱無枉的方針, 但也不要嘗試挑戰我的底線...
容忍是有個限度的...

評分

參與人數 3威望 +22 收起 理由
c87654 + 2 熱心幫助
lukehui + 10 10000%支持!
啊橙 + 10 熱心幫助

查看全部評分

沙發
Mrturtle 發表於 2012-6-14 22:05
support採取寧縱無枉的方針

但係今次 DEL 佢...
圖都 CAPTURE 埋... 已經十個 POST...
如果我慢幾分鐘... 可以再加多兩三個...
佢一定無可能話係冤枉啦...
回復

板凳
izzy 發表於 2012-6-14 23:40
啊~~我記得喇!~~~4xxx一個細膠兜都夠驚賣嘅一條友,版主繼續努力
之但係,非商業買賣都有好多人運 ...

我上次賣蚯蚓...
$100/100條... 我賣 300 條...
真係唔夠 10 分鐘俾人要晒...
所以好多野... 當我地唔知人地係真係假時, 我地唔可能做野...
你估下人地如果真係幾分鐘出晒之後你話佢呃人... 人地會幾咁冤屈???

寧縱無枉, 是英國普通法的基礎...
寧枉無縱, 是中共一貫的辦事方式...
誰好誰壞, 不用我講吧???
回復

地板
izzy 發表於 2012-6-15 00:13
WELL,,多謝回覆,我只想講,無人要你作官判罪。。你del緊e條友可能都係想註冊商戶,未得閒咋,得失咗一個pr ...

我 DEL 完 POST 後一般會 PM 對方, 解釋論壇立場和原則...
我已經跟當事人溝通過... 他沒有認為我 DEL POST 的決定不合理...

論壇最大宗旨是服務大眾, 不是爭取收入...
如果怕得失個別一兩個潛在收入來源而影響了論壇交易區的正常運作, 只會是一個雙輸局面...
對方嚴重灌水, 阻礙其他人交易, 立即 DEL POST 以防其他人效法是唯一辦法...

如果我唔 DEL POST, 過兩日會好多人效法其行為...
到時我再執法, 便會招人質詢, 為何當日我不DEL POST... 是否有針對???
到時我只會百詞莫辯...

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
skclan + 10 功德無量

查看全部評分

回復

回復 izzy 的帖子

我昨天叫他把所有東西 GROUP 在一起賣...
不要灌水影響其他交易...

有問題嗎???
回復