香港龜友論壇

查看: 12440|回復: 23

(分享)觀賞香港之兩棲及爬虫地方"綜合"

雖香港地小但都有些不錯地方供愛兩棲及爬虫的老友記看....
我就來介紹一下吧~

呼籲:  不要放生魚龜到公園人工湖     違法兼害死牠們

因為都不唔可以開POST在哪... 看似POST又像活動-0-
so放在這, 如果放錯了說聲對不起! 請幫一幫手轉移post到適合位置..
謝謝!

p.s 因為貼子不能存用過10000 字數...故分開post, 請各位見諒!!!

(分享)觀賞香港之兩棲及爬虫地方"九龍區"
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=43391&fromuid=5097

(分享)觀賞香港之兩棲及爬虫地方"港島區"
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=43392&fromuid=5097

(分享)觀賞香港之兩棲及爬虫地方"新界區" (一)
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=43396&fromuid=5097

(分享)觀賞香港之兩棲及爬虫地方"新界區" (二)
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=44309&fromuid=5097

(分享)觀賞香港之兩棲及爬虫地方"離島"
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=43393&fromuid=5097

(至今更新中)
本人必會努力更新各地方、供各位龜友欣賞。

評分

參與人數 8威望 +12 收起 理由
乂阿偉乂 + 2 good^^~
c87654 + 2 熱心幫助
大烽 + 1 功德無量
haren + 1 功德無量
kuen少 + 1 大開眼界
wel524 + 2 功德無量
ashbone + 2 熱心幫助
SecRet + 1 功德無量

查看全部評分

seira2242527 發表於 2012-6-8 17:29
雖香港地小但都有些不錯地方多共愛兩棲及爬虫看....
我就來介紹一下吧~

師姐走晒咁多地方真係有魄力

+1  發表於 2012-7-4 16:43
回復

SecRet 發表於 2012-6-8 17:33
師姐走晒咁多地方真係有魄力

多謝你~我順便當行下街@@睇見龜龜好開心~ 
回復

回復 seira2242527 的帖子

新界、九龍、香港   

係呀~ 我努力更新緊:) 你得閒都去行下啦~ 以上地方好多我都去過~  發表於 2012-6-8 17:42
回復

我都去過   
回復

回復 阿肥 的帖子

哈哈..咁就好:) 如果我有d咩地方未更新... 煩請c兄c姐提點提點..!
回復

CB的毒箭蛙係冇毒的
回復

回復 小豹 的帖子

cb係咩
回復

seira2242527 發表於 2012-6-8 17:51
回復 小豹 的帖子

cb係咩

人工繁殖
回復

互相指教   
回復

回復 小豹 的帖子

好~ 改改先~
回復

將軍澳果度未去過

去下啦@w@ 唔大不過可以一路嘆冷氣一路睇龜龜 好幾次我都望住d龜望左個幾鍾@w@  發表於 2012-6-8 22:10
回復

c姐真係功德無量
回復

多謝分享
回復

佐敦 MTR 裕華出囗響 "左單路"店入囗入去裕華國貨 ,左邊有條人行樓梯上 1/F 中間有個約 9 x 9 呎嘅龜池 ,你地估下係咩龜 ,有大有細。
回復

師姐 比d資料你

位於:南丫島索罟灣 天后廟旁邊既天后池
內有巴西.斑龜.錦鯉

評分

參與人數 2威望 +4 收起 理由
seira2242527 + 2 唔該哂你!!!~^^
ashbone + 2 熱心幫助

查看全部評分

回復

kanhung 發表於 2012-6-8 20:57
佐敦 MTR 裕華出囗響 "左單路"店入囗入去裕華國貨 ,左邊有條人行樓梯上 1/F 中間有個約 9 x 9 呎嘅龜池 ,你 ...

我真係唔知...未去過0.0
回復

kanhung 發表於 2012-6-8 20:57
佐敦 MTR 裕華出囗響 "左單路"店入囗入去裕華國貨 ,左邊有條人行樓梯上 1/F 中間有個約 9 x 9 呎嘅龜池 ,你 ...

金錢龜?
回復

巴西龜是也.............
回復

我都係撞下撞到.........
回復