香港龜友論壇

查看: 7935|回復: 62
打印 上一主題 下一主題

鱷皇大賽!!!(亞成體或成體級)

樓主

我想搞個(鱷皇大賽),想等多點龜友認識多點鱷龜呢種龜,同埋如果可以的話,我想龜痴兄你新增一個新鱷龜板,等我地呢班鱷友可有個聚腳板,同埋如果(鱷皇大賽)成功進行,希望結束後能夠頭四名可以被返個章佢地,意作鼓勵!!!(正等龜痴兄答複,未作實!)參賽者請PM我報名作實!!!

鱷皇大賽規則!!!(亞成體或成體級)
1:每人只能出一隻鱷龜,任何種類都得!!!(不能出變異種,變異種等呢次正常賽完全結束先跟住再舉辦)!!!
2:每隻出賽鱷龜所需照片,每限5張,自已覺得最靚就可以了!!!(更改)
3:這大賽以投票方式進行,所有龜友論壇既師兄都可投票,一人一票制!!!
4:至於相片上載方面,有心參賽師兄可以用不同方式被相我,到舉行既時候,我會幫你地把相片放上PO!!!
5:每人只能被一次相片被我,被左我之後,不能再改,不會再收同一人既相片,以示公平!!!
6:報名人數只限頭二十位向我報名既師兄!!!
7:截止報名時間為5月13號或5月13號前己經夠二十位師兄即截止!!!
8:最後收相時間定為5月14號12:00PM前!!!(參賽者請PM我或用其他方式被相我)(更改)
9:大賽舉行時間改為:5月16號下午6:00!!!(更改)
10:這項大賽絕無任何獎品或獎金,只是鱷迷之間交流之意!!!

請各位鱷迷把握機會!!!讓你們最愛的鱷龜在這大賽展現最美的一面!!!

更改事宣:http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&;tid=39823&extra=

第一位參賽者:鱷君
第二位參賽者:Ivan_kwan
第三位參賽者:奶野
第四位參賽者:杰仔_kit
第五位參賽者:gorden

評分

參與人數 7威望 +25 收起 理由
奶野 + 1 呢個比賽!!我一定支持鱷君兄你既!!.
啊橙 + 10 原創內容
毛毛仔 + 1 支持~ 希望有多d令鱷睇
what + 1 支持
seamus + 1 希望下次到其他龜種
婷婷 + 10 支持^^
EV-DAY + 1 鱷皇大賽 龜壇另一高峰

查看全部評分

鱷君 發表於 2012-5-8 22:40
唔更要,等各位師兄品評吧!

好吧!!!!!!!!
回復

啊橙 發表於 2012-5-8 23:07
我覺得師兄最難做既係把關工作,以防盜用他人圖片參賽....

其次就係得廿個名額就好似少左D...如果一人用 ...

多謝師兄提醒,我都有諗過你所講既問題,所以我都係等佢地憑自已良心參賽!其實如果佢地唔係以自已既鱷黎參賽,就算被佢WIN左佢都係唔會有我地真正鱷友個種win左既開心既心情,其次如果佢地用分身都可以win到既話,真係佢本事,我都甘拜下風!都係有實力分子,所以我都唔太擔心!!!
回復

鱷君 發表於 2012-5-8 22:40

我覺得師兄最難做既係把關工作,以防盜用他人圖片參賽....

其次就係得廿個名額就好似少左D...如果一人用几個分身黎參賽,就難同對其他人想參加既人唔公平,CHECK IP只有超版做到,佢得唔得閒都係一個因素。

第三係圖片既質素會受到攝影既技術左右到個效果,會員大部份都係用第一印象黎投票

咁多事實真係唔好意思,我都想呢個活動搞得成

新增一個新鱷龜板,頭四名可以被返個章佢地都係冇可能....此風一開,多多版都吾夠開,D章亦變得平凡 !  發表於 2012-5-9 09:21
回復

奶野 發表於 2012-5-8 20:34
鱷君兄!!我隻佛拎佢出黎都唔識開大個口!!我好難影到D霸氣相......

回復

鱷君 發表於 2012-5-6 02:17
我想搞個(鱷皇大賽),想等多點龜友認識多點鱷龜呢種龜,同埋如果可以的話,我想龜痴兄你新增一個新鱷龜板 ...

鱷君兄!!我隻佛拎佢出黎都唔識開大個口!!我好難影到D霸氣相......
回復

支持!!支持我都報名玩下先
回復

支持!!!支持!!!!!!!!!!
等睇令相!!!
回復

大陸龜友 發表於 2012-5-6 19:07
有無飛河龜大賽

咁要睇下有無師兄搞,因為我唔在行,嘻嘻!!!
回復

有無飛河龜大賽
回復

請所有參賽者請PM我報名作實!!!
回復

各位師兄,己經更改,改為(亞成體或成體級) !!!
回復

等我來陪跑......
我要問下我隻傻鱷肯不肯上鏡先...
可吾可以教路點影到腹甲.....
回復

影全身好難影喎,咁高要求
回復

我隻鱷龜斷尾尖;(
回復

全力支持鱷君兄攪E次鱷壇盛事,可以給我們一班鱷龜迷一次欣賞鱷龜和參與投票嘅機會。
回復

回復 鱷君 的帖子

推推佢先。。。嘿嘿。。
鱷龜唔養得。。屋企有細佬仔。。驚。。
回復

十分支持鱷君今次活動,咁可以比龜友有一個平台可以參加活動,大家一齊交流!
小弟有一個小小既建議,分開幼苗組同成體組,咁好似會好d~
回復

鱷君 發表於 2012-5-6 03:16
唔怕啦,我都決定出多隻橙肉玩下!!!

你出Post個隻平背苗?
黃殼橙邊.橙紅肉.5cm唔夠黑色素得丁屎咁多.如無睇錯係咪葡萄眼?
以上癈吹的=.=!

其實平苗去到呢個質素.後天體色仲有無發展空間?
回復