香港龜友論壇

查看: 2511|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

愛犬呀B的DNA及水晶記念品

樓主

愛犬呀B已離開了2個月多了...............今日DNA頸鍊,送到嚟,我要好好收藏呀B珍貴的DNA,獨一冇二,永遠懷念他,愛他,

這些水晶物件好靚的,用了幾百元做,都是一種紀念品...........
不變不脫色,可以保存好久........

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
黑色月亮 + 10 好感動...
杰仔_kit + 10 多謝分享

查看全部評分

沙發
我相估佢就算離開左,但係都會感受到你既愛
回復

板凳
好主人~永遠懷念阿B
回復

地板
真係一個好主人!
回復

這條好似600元,安位同火化全部都在再見寵兒,火化1580,沖涼好似300元,靈位好3400元,仲有買了一些東西,
太約6000元,這是最多一程了.........所以樣樣都是要做好的...........靈位也是最大的,全程我觀看,望住入爐,執骨灰,親力親為的,上位,
裝飾靈位
燒衣紙,我是信佛教,道教的,49天誦經迴向給他的,我真喺好愛他,像割了我心一樣,現在我看破了,心情也開始回復

用愛祝福他,阿彌陀佛

回復

真係一個好主人!  X2
回復

zero_1 發表於 2011-7-7 16:09
真係一個好主人!  X2

真係一個好主人!  X3  
回復

jackielee 發表於 2011-7-7 15:58
這條好似600元,安位同火化全部都在再見寵兒,火化1580,沖涼好似300元,靈位好3400元,仲有買了一些東西,
太約6 ...

c姐 我都有條DNA頸鍊 係我隻貓仔5歲.
上年走果兩隻就無整DNA頸鍊
3個骨灰 擺左係個廳到
你心情ok ma ?
回復

6龜 發表於 2011-7-7 17:23
c姐 我都有條DNA頸鍊 係我隻貓仔5歲.
上年走果兩隻就無整DNA頸鍊
3個骨灰 擺左係個廳到

我ok的,但聽人講放竉物骨灰在家,對寵物都唔喺太好的,你有聽過嗎?

我也聽過在生的竉物也可做DNA,抽毛髮或口水的,

你的寵物在那火化的?

我在再見寵兒看到的靈位,龜,倉鼠.雀.兔仔.都有

在網上看見再見寵兒,費用比較貴,靈位也比較貴的,我去嗰度比較遠...........遲些想放在九龍灣,方便好多,但就會浪費了3400元了,這是放在一年的費用,沒有得退錢的........
回復

jackielee 發表於 2011-7-7 18:46
我ok的,但聽人講放竉物骨灰在家,對寵物都唔喺太好的,你有聽過嗎?

我也聽過在生的竉物也可做DNA,抽毛髮或 ...

我都有聽過,風水同寵物都唔好,但我同我個朋友當無聽過,(我個朋友都好愛貓,走左三至四隻)覺得佢會係我身邊
回復

我果3隻貓貓都係去寵之天國,做得好好...........
http://www.petsheaven.com.hk/
回復

6龜 發表於 2011-7-7 18:54
我都有聽過,風水同寵物都唔好,但我同我個朋友當無聽過,(我個朋友都好愛貓,走左三至四隻)覺得佢會係我身 ...

是的,在你身邊對你來說,可能喺好,但對佢哋來說..........不好...............會不會自私了呢,你愛他就是想他走,他留戀在你身邊,不會是好事的,如果你相信有輪迴的話,更不應該這樣做的,希望你能明白,
請見諒,這是我的睇法,每個人都是有不同的想法的
回復

回復 6龜 的帖子

我朋友的貓也在寵之天國放在九龍灣
回復

回復 jackielee 的帖子

我最愛嘅大龜都做左dna頸鍊!我都有一隻養左10年嘅西施狗, 佢都走左3年, 而家收養左另一隻西施狗狗!
回復