香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: gon
打印 上一主題 下一主題

同一位師兄買了台仔,2 天就掛了T.T

CHING失策喇,你驗埋身明知唔得都買,好心人一個
回復

其實龜仔係袋入邊我相信問題唔大,因為龜婆都係咁做,仲有相信一隻龜仔既肺容量都唔會太大,邊有咁快缺氧。其實我所知台緣會比較易死,搬運問題同體內寄生蟲問題。(信就算,唔信自己返大陸搵黃緣書,唔得閒同人嘈。)有時你可以問多D物種既問題,好多人會係唔識野既時候咩都話系呀系呀咁..如果你比佢熟識物種的話,証明佢對黃緣既知識有限,有限知識既人點會養得好隻龜?仲有..唔好因為聽人講黃緣好有靈性又會追手指咁..一轉新環境咩都唔同哂佢仲鬼得閒追你手指咩..係到安全D走入山洞好過啦..追手指其實可以練出泥..唔好諗住一入就入哂D又平又正既野..正所謂一分錢一分貨

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
EV-DAY + 1 好多人會係唔識野既時候咩都話系呀系呀咁 .

查看全部評分

回復

我知我知
回復

回復 MichaelL 的帖子

其實叫埋出黎..又唔交收真係好樣衰....通常都係要搏一搏..
回復

回復 gon 的帖子

我同網上D師兄講明就算睇啱咗,都要D龜當面肯食龜糧先會買的!
回復

名種龜 發表於 2012-4-8 09:34
回復 gon 的帖子

我同網上D師兄講明就算睇啱咗,都要D龜當面肯食龜糧先會買的!  ...

你叫一隻梅花系你面前食野有d難度...

評分

參與人數 2威望 -14 收起 理由
火水. -10 畜意洗版,我同你玩
啊橙 -4 畜意洗版

查看全部評分

回復

回復 MichaelL 的帖子

你個留言笑死我la ching==
回復