香港龜友論壇

查看: 3974|回復: 35
打印 上一主題 下一主題

1月3日於網上賣貓的賣家

樓主
1月3日於網上賣貓的賣家,當時是說以800賣5個月大異國短毛,相中是手抱2隻黑白色的貓,有邊位師兄有意,或已經買了回家,請pm本人及小心檢查貓隻,本人已中標,收了病貓兩隻。
本人亦好奇之下問,為何龜網可賣貓咪?賣家說某版主是她弟弟。
琨忠告各買家,龜友,上網交收活體務必小心,花錢事小,縱容此等沒責任心飼主,令小動物受苦事大。
沙發
係皮膚病。
有電話,但完全唔願意退,仲話養定左就會好。
奇就奇在個post消失左,所以佢話某版主係佢弟弟我完全信。
可能,我哩個post會消失,我個account會被ban。
回復

板凳
佢話cfa係某美國註冊貓團體,其實我都唔知,亦唔理,只要健康及合眼緣,但......唉
回復

地板
交收前冇驗屍係自己唔啱,此post只係想提醒各位小心行事,並非事後諸葛。
回復

我沒問哪版主是她弟弟,因當時認為沒必要。
但有一件事情可以肯定,係個post突然消失左,這又怎解釋?
回復

我再三問賣家貓咪健康狀況,她再次說沒問題; 還del post, 這真是處心積慮。
回復

EV-DAY 發表於 2012-1-4 17:33
她?   俾女呃?  女呃女? 女呃男?

does it matter??
回復

carolcarolam 發表於 2012-1-4 17:53
算啦, 好好照顧現在的貓隻, 讓牠健康成長.
就算用幾千元或幾百元係去寵物店買一隻貓或狗, 都唔代表佢一定 ...

yes, this is what i was trying to say. thank you carolcarolam
"交收時就要盡量檢查清楚!"
回復

回復 6龜 的帖子

係皮膚病。
回復

皮膚病唔算嚴重,多謝各位。
又俾我發現多一個問題,賣家同我講貓咪5個月大,餵乾糧,隔天加濕糧。
我x佢,貓咪根本牙都未齊,好少,好細,乾糧要浸濕先食到,呢條友大家何止小心,佢根本唔關心貓既死活!貓兒剛吃完人生第一餐飽飯咋!
800,我預左雜左其他貓,合眼緣,健康就是了,但唔問佢都唔講雜左,又扮哂專家。
大家小心哩個住逸x邨的變態。
回復

大家小心,「有人」賣貓呀!
回復

回復 啊橙 的帖子

[有人]賣貓呀!
回復

有人問價, god bless~!!
回復