香港龜友論壇

查看: 4179|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

最近D龜龜食少左野

樓主
我嗰隻都係呀
回復

沙發
我有個ipcam,佢成日係燈下訓,但其實個箱應該仲暖過秋天得盞PowerSun無陶瓷(夏天放露台)

回復

板凳
回復 縈縈 的帖子

但係個箱入面其實好熱架噃?
回復

地板
回復 縈縈 的帖子

請問點樣係 "龜龜離開原有溫度" ?
我無將佢羅離箱bor
回復

回復 re5075 的帖子

首先,我唔係師兄:)
係呀,我地早出晚歸,平日見到烏龜嘅時間其實好小,有個cam可以睇到佢係屋企做乜,有無異樣咁
webcam$300+都有個,不過我買好少少,$6xx,有朋友用過$3xx嗰隻話唔多順。
webcam係wireless嘅,首先要同router做d setting,跟住插電就ok! webcam依家仲可以喺電腦,電話(裝個app, 入ip)控制270度橫向同90度上下掃
回復

唔係, router 著就 ok!
回復

Wansview,喺298買,不過應該仲有其他牌子
主要係1)assign個port比個cam, eg. 198.162.1.x, 2)跟住晌個app度話佢知IPaddress & port
響webbrowser度就打:IPaddress:x
以下係喺電腦睇嘅樣, 好多嘢可以較:

回復

回復 tt123 的帖子

我用android
間舖頭recommend
android: IP Camera Viewer Lite
iPhone: CamViewer for Foscam Webcams
回復

回復 香芋奶茶 的帖子

Welcome. 我諗有好多類似app, 至需要 set IP & port
回復