香港龜友論壇

查看: 22579|回復: 140
打印 上一主題 下一主題

魔鬼特訓~

樓主
花次郎 發表於 2011-11-12 20:49
上次個體檢: http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=20206

佩服佩服!!
回復

沙發
花次郎 發表於 2011-11-13 02:17
佢地仲細暫時唔被牧草佢地食,不過第時佢地都係食乾牧草,唔會有太多新鮮野佢地食多,

暫時都係谷下佢地先, ...

請問你 - 營養過盛會有什麼問題? 因我龜龜開始吃M糧後, 最近好似大得好快, 其實他一天只吃1-2粒, 另加新鮮牧草一堆, 1塊油麥菜, 1塊蕃薯業OR白蘿蔔葉.. 通常他自己會分開2次食, 全部食完.. 這樣會過盛嗎?
回復

板凳
花次郎 發表於 2011-11-15 01:36
但好遺憾,我夢中唔想見到你,格劍唔岩我,你夢見 工友 好啦

話你地兩個無野...... 我真係唔信..
回復

地板
Johannchan 發表於 2011-11-15 02:54
Yes Yes!!  我都係咁唸 C Hing, 而且M字糧 D龜龜又肯食wo.  比起Zoomed草糧, D龜龜show 都唔show Zoomed ...

agreed.. 但我未試過, 請問Zoomed Grassland 草糧適合加小小比小豹龜食嗎?
回復