香港龜友論壇

查看: 2108|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

此人搞事乎?

樓主

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=redirect&tid=18728&goto=lastpost#lastpost
有某師兄以卡奇平為由,質疑我於明碼實價下,賣貴野。笑鳥@@

對話內容:
某:雙筒好似仲貴過2個單筒..

我的點評:一個台灣出架燈罩最平都係百五~百六...兩個都三舊几啦= = ZOOMED牌係價錢同質素對等的。

我:唔好玩啦,單桶市價二百几啊,雙桶貴過單桶咁廠商出黎做咩呢?
其實你可唔可以凡事查清楚先講野呢?我印象中你唔止一次係咁...
"好似"呢兩個字唔好亂用

某:卡奇的不是120蚊個咩?

我:卡奇係批發商囉唔該...佢既唔係零售價,係批發價...
請唔好用卡奇去比。
某:咁你講曬啦=.=''

我:呢個係事實...你唔走上去五本話佢地D話貴?你唔上爬地鬧個老闆呢野唔跟卡奇?你走黎話我D野同貴過卡奇?你冇事吧?
大佬,我呢SET野自己買左七舊几水,用卡奇價放出去我咪蝕到啊媽都唔認得?
其實你係咪係到搞緊事?
明碼實價,係几多就几多。人地卡奇几多,關我咩事?
係人都知卡奇D野用批發價高少少賣架啦。咁又唔見卡奇獨霸魚街!
某:XXXX(唔出得街的XD).我一開始冇話你貴.我只係話"雙筒好似仲貴過2個單筒..."
你就用埋d咁既語氣講野,好聲好氣咁問,又叫我查清楚.我比證據你睇,又叫我唔好比較.卡奇唔係鋪?證據比你講到好似我吹水咁.事實就係咁.
係咪我錯呢?

沙發
明搞事啦- -..
批發點可以拎零售比牙...咪玩啦..
回復

板凳
1.)如果有罵戰發生,我會做我要做既野。
2.)其實其他人無需要批評貨品好壞。
3.)我相信每個買家眼睛都係雪亮既,分清楚到貨品既好壞,而且人人有不同既想法,個人意見請收回慢慢參考,唔好係交易區發佈偉大既言論,要買就PM賣家,要嘈唔該去FB開個群組,否則會令論壇風氣又大返差。
回復

地板
隱姓埋名 發表於 2011-10-24 01:13
1.)如果有罵戰發生,我會做我要做既野。
2.)其實其他人無需要批評貨品好壞。
3.)我相信每個買家眼睛都係雪亮 ...

我已經自行處理了自己的帖XD
麻煩師兄你了~~
回復

啊橙 發表於 2011-10-24 01:14
我已經自行處理了自己的帖XD
麻煩師兄你了~~

你冇指明係深桶, 佢未唔知頭唔知腳話卡X$120個囉.
回復

Norrishill 發表於 2011-10-24 15:20

我咪話左係筒囉...(可能打錯字,但讀音一樣冇可能講錯)
同埋孖桶係得一個型號同有相睇,錯既可能性得番0[
回復

Norrishill 發表於 2011-10-24 15:20

今日睇過,原本kenxx講120蚊既係另一個牌子(希謹= ="),而唔係zoomed牌囉。佢真係唔用大腦諗野,所以燶爆左囉唔該!所以呢個世界真係有d識少少扮代表既傻仔XDD
回復

啊橙 發表於 2011-10-27 17:37
今日睇過,原本kenxx講120蚊既係另一個牌子(希謹= ="),而唔係zoomed牌囉。佢真係唔用大腦諗野,所以燶爆 ...

卡X係有$120個既ZOOMED 5.5吋燈罩..

不過完全唔同你依種..

如果佢真係要..  我$100幫佢攞個佢講果隻當同情/可憐吓佢依種人囉.
回復