香港龜友論壇

查看: 5414|回復: 11

面書上出現疑似騙子

面書上出現疑似騙子,賣的黃緣經常標榜精品,珍品,藏品,雙連線這些字眼作招徠,但大家可簡單明白,什麼叫連線?
就是連著不斷開才叫連,但這人所描述的,大大部份都是斷開的,在此提醒大家請認清這些描述,以免被騙

還有就是,這人近期與本人玩小動作玩單打,但從來不敢正面面對對質,只不停開帖單打幾句,完全無大將之風,

事源這人開帖單打我話我賣藥的亂教人養龜害龜命.....請問各位有誰幫我買過藥的,而又像這人所說,話我教人冬眠中也要捉龜出來浸維他命(我無這樣教人,我教的是,香港天氣暖,冬眠唔到,龜唔瞓,而溫度不穩不能餵食時才浸維他命作補充營養,可飲水和替代不能餵食時營養消耗)

之後有個契弟,仲話佢係咩大蛇痾尿,佢俾左尿你飲嗎?擦鞋擦到出晒面,我依家就等見識一下這大蛇點痾尿

再之後,昨晚仲出現另一條疑似契弟,對本人所賣的龜與俾相人睇時不是同一龜這說法,無中生有,出完這帖就把我刪出群中,使我無得反駁,
好多師兄以為我火水經常在佢群中亂嘈亂鬧人,但好多都唔清楚來龍去脈,到底發生過什麼事我火水才反擊嘈佢

如果各位有同我買過藥,而又像這人所說,話我教人冬眠中也要捉龜出來浸維他命,而害死龜的,可出來講講
如果各位有同我買過任何龜,而又像這契弟所說,我火水所賣的龜與俾相人睇時不是同一龜,可出來講講

這人說過一年走過千苗過手,請問賣了去那裡?市面唔見咁多緣苗喎,你在騙人嗎?
每批落20頂死我,你頂我什麼呢?
所謂2月暗中出盤收龜,以我所知,近的東莞萬多安緣苗,遠的到安徽幾個大場都還有幾萬苗在,要像你所說般出暗盤收嗎?
講到咩推廣黃緣教人養黃緣,好似要做福龜友咁,你以為香港養龜的第一日認識黃緣嗎?益龜友是賣斷線的話連線,價錢要3千多,4千多,有的賣到7千的嗎,?
標明一分錢一分貨,這樣叫良性發展做出供献嗎?
2 (5).jpg
2 (4).jpg
2 (3).jpg
2 (2).jpg
2 (1).jpg
1 (4).jpg
1 (1).jpg
1 (3).jpg
1 (2).jpg
2 (6).jpg

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
hahapiu + 1 熱心幫助

查看全部評分

回復

大蛇瀨尿
回復

我這種叫無料扮4條的網絡英雄,但原來佢這被隻契弟稱為大蛇痾尿的才叫有料,只敢在個群裡做小動作的才叫有料....這大蛇痀尿個名咁響,全靠你身邊隻契弟啦.....仲有個無中生有的契弟,我火水等緊你出來對質啊,唔好扮清高扮費事同我嘈啦,剩係識在門口吠,行出門口就死狗咁,正宗無用的木頭
回復

回復

唔好笑啦白髮兄,我等緊佢出來的
回復

你果位朋友可能姓崔,
去九龍灣果頭揾下可能唔洗等!
佢响呢度個名可能係英文4444
回復

嘩,勁喎
回復

火水兄,大家心中有數的!
回復

我是支持你的!
回復

希望唔係果位毒品交易嘅救龜專家借屍還魂搞事啦!
回復

A字救龜慈善家
回復

人地搞event用盡d龜賺到盡,
賣童裝賣到同d小朋友洗腦,
邪教呢家嘢…
火水你得罪唔起架!
回復