香港龜友論壇

查看: 3170|回復: 7

免費領養2015-10

因為經常有朋友會有沒地方安置,或被遺棄的龜透過我把龜隻交有心人飼養,但我無地方飼養過多龜隻,所以只可以暫養,等養定後贈予有心人,因此希望係龜友呢到搵到新主人。

宜家暫時有以下龜隻可以送出:
巴西龜3-4cm. 2隻

因為希望送出的龜可以有妥善環境飼養,所有以下條件:
1,不可轉售
2,有合理足夠環境養龜
3,領養定期需要係論壇分享發相

如果有興趣收養的朋友請pm傾

另外,想呼籲如果有龜隻不想繼續飼養,請不要放生,尤其不要放生在水塘,唔好破壞生態,我可以代暫養及轉贈,減少放生。

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
~阿民~ + 10 功德無量

查看全部評分

回復

如有草龜、石金可給我,感謝善舉
http://hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=133542
回復

支持領養!
回復

我家有一隻地圖龜,是兩年多前幫朋友由小龜收養的,現在17cm長,因為家中無人照顧,所以希望為牠尋找新主人。
回復

perfect4th 發表於 2015-10-22 15:43
我家有一隻地圖龜,是兩年多前幫朋友由小龜收養的,現在17cm長,因為家中無人照顧,所以希望為牠尋找新主人 ...

如果沒有合適的人家,我我可以WAT92057770
回復

cwt208380 發表於 2015-10-22 17:55
如果沒有合適的人家,我我可以WAT92057770

謝謝你,地圖龜已由另一位龜友"ylc141"接回家暫養了。
回復

照顧龜龜雖然唔算複雜,但真係要經常有人照顧住,自從養龜後,我出去玩都唔敢去太長,好在屋企個姐姐都中意啲龜龜,行開一、兩個星期基本可以好放心
回復

pmpm
pmpmpmpm
回復