香港龜友論壇

樓主: kahung
打印 上一主題 下一主題

中蜂ws群踢人事件

751 發表於 2015-8-3 10:23
打手先生應該係中蜂超級fans……

D 打手似係光頭妹妹,即係邊個,咪君林 lor
回復

致神郎、751、cwl、co2_arius:
我是中蜂太太,你們一直猜測SecRet是不是我、打手是不是我,所以我出來鄭重聲明:中蜂和我从2011年開始開了友緣龜屋,從來没有請過任何打手!!!SecRet是我們的朋友,你們不要再侮辱他!
        我久久都不上論壇看一次,是不想看到來我舖頭的人表面好聲好氣,背後卻在捅你一刀,我盡自己最大的努力好好地對待每一個來我舖頭的客人,但應該仍會得失一些客人,在此,對招呼不到的龜友謹致歉意!
         我在此澄清两點:
         第一,中蜂將第一個whatsApp群移去第二個,是因為有群友把它當成了買賣區,然而,中蜂的本意只是想开个石金交流群。這點有幾個龜友都有跟我說過。
         第二,中蜂踢出群的幾個人,你們撫心自問:你們是否真的只着重於交流,仅仅交流的話會有如此大的衝突?神郎師兄,你來我舖頭,我們交談也很愉快的啊!難道就真的做不了朋友?做不成朋友也不用做敌人吧?
        我們做生意是為了生活,當然會想賺錢,但我們自認對得起天地良心,没有不择手段、踩着別人去做生意!人無完人,中蜂和我就算做得再好,也不可能得到全天下的贊同,一定是覺得你好的就是好的,看你不順眼的無論你怎樣做都不會覺得你好!!!
回復

持不同意見就係超级fans 、打手、甘心做狗,幾位網友這種文革式批鬥,真係令我眼界大開。
回復

神郎 發表於 2015-8-3 21:48
點解距唔拉你入群交流研究?你係咪又同我地一樣比分類為(唔尊重距中鋒的)龜友? ...

可能佢知我冇$買/養龜

無錢買平龜,只是有錢買貴龜  發表於 2015-8-4 11:30
回復

第一,中蜂將第一個whatsApp群移去第二個,是因為有群友把它當成了買賣區,然而,中蜂的本意只是想开个石金交流群。這點有幾個龜友都有跟我說過。(因為有群有友把它當成了買賣區呀嫂你呢句有D問題唔係中蜂攞嚟賣先……有人會係你個群買賣我又好有心將幾個月係交流群D交易記錄同相有留抵。中蜂出咗73個買賣Post、神郎多D28個Post、其它龜友加埋先廿零個如果想睇嘅我開個facebook A/C連近2個群内通訊比哂你哋睇……又有龜講呢個係中蜂交易群唔係交流群走咗你知唔知呀……呀嫂
         第二,中蜂踢出群的幾個人,你們撫心自問:你們是否真的只着重於交流,仅仅交流的話會有如此大的衝突?(我係專注群裏面發錯訊息係我錯但係石金交流群呢……我無出聲就被你可愛中蜂踢走(利申……我無係中蜂群做任何買賣)我汁緊D圖我今晚上個facebook A/c

一針見精  發表於 2015-8-4 09:49
一針見血  發表於 2015-8-4 09:09
回復

我愛中蜂 發表於 2015-8-4 02:45
我是中蜂太太,你們一直猜測SecRet是不是我、打手是不是我,所以我出來鄭重 ...

中蜂太太,你係咪認錯人呀,我好似甘耐是系去過你鋪頭一次甘多,都無同你交談過
回復

我是中蜂太太,你們一直猜測SecRet是不是我、打手是不是我,所以我出來鄭重 ...

我好似無同你在鋪頭交談過,我只係ws問中蜂重咩踢我走,距都無回覆我
回復

751 發表於 2015-8-4 08:02
第一,中蜂將第一個whatsApp群移去第二個,是因為有群友把它當成了買賣區,然而,中蜂的本意只是想开个石金 ...

我只係在個過寫明係(龟友交流交易群)出買賣,個石享金研究群都無出賣買,只係同D龟友研究下石金未來的走勢及價格,最重要係石金價格下跌都唔係我提出來先,甘就被可愛的中蜂踢走左
回復

jojo 發表於 2015-8-4 07:15
可能佢知我冇$買/養龜

無錢買龟,都可以交流研究下
回復

751 發表於 2015-8-4 08:02
第一,中蜂將第一個whatsApp群移去第二個,是因為有群友把它當成了買賣區,然而,中蜂的本意只是想开个石金 ...

支持張所有石金內容貼上臉書
回復

龟踪蜜友 發表於 2015-8-4 06:16
持不同意見就係超级fans 、打手、甘心做狗,幾位網友這種文革式批鬥,真係令我眼界大開。
...

佢地只係持不同意見嗎?
盲撐,講廢話,話平時中風個人係點,少少證據都拎唔出
依d行為唔係打手,係咩?
另外,真係知道咩叫文革式批鬥先亂講吧!

cwl
師兄字字誅機  發表於 2015-8-5 10:34
回復

所有人加埋出的交易post都唔夠中蜂多,你口中所講,影響風氣講的群友係中蜂自己嗎?
回復

神郎、751、cwl、co2_arius...老老實實,而家做生意已經好難,求你地4位唔好再追擊友緣龜屋了!因為對比起魚街,佢地D服務真係101分,龜種又多,唔買靜睇都有問有答,真係唔易!
另外,而家ㄧ般純種龜真係平左,但中鋒D龜/苗係百裡挑ㄧ賣比龜友,仲有D係變異龜,當然係比市價高!
香港買龜已經好好,接受單出!在大陸,買苗係50只起步,仲要有雜龜混在貨裡!買種要成組賣(1公2乸)!
希望4位龜友原諒友緣龜屋,不要再追擊了!
Thx
ANSON

cwl
別套「我們」,其他師兄我不能代表,我並無追擊,現在生意怎樣真的不關我事,我只注意與我有關的事。說到比起魚街,其實同棟屎比有意義嗎?  發表於 2015-8-5 10:38
回復

anson388 發表於 2015-8-4 13:08
神郎、751、cwl、co2_arius...老老實實,而家做生意已經好難,求你地4位唔好再追擊友緣龜屋了!因為對比起 ...

c兄你講嘅……係事實講真係嘅唔關友緣龜屋事不過我哋係講緊石金群嘅事……我求明白啫……
回復

打手無論講緊咩都好,都可以拉番轉頭話中蜂服務好龜好,連d龜係百裡挑一都講得出,佩服
回復

codeeeee 發表於 2015-8-4 13:54
打手無論講緊咩都好,都可以拉番轉頭話中蜂服務好龜好,連d龜係百裡挑一都講得出,佩服 ...

Dear codeeee,
你好!
打手無論講緊咩都好,都可以拉番轉頭話中蜂服務好龜好,連d龜係百裡挑一都講得出,佩服...
我不是打手,我認識中蜂,但佢唔認識我,因為小買野,但佢都有問有答!
關於龜是否百裡挑ㄧ...對不起,我講得誇張左,令你不安!
最後,希望你不要再猜想誰是誰的打手,因為你這樣説,會傷了回覆者的心,望你手下留情,注意回覆字眼!
Thx
Anson
回復

751 發表於 2015-8-4 13:33
c兄你講嘅……係事實講真係嘅唔關友緣龜屋事不過我哋係講緊石金群嘅事……我求明白啫…… ...

祝C兄能夠早日解決此事,開心養龜!
回復

一句講晒 你阻人搵食未踢lo
回復

751 發表於 2015-8-4 13:33
c兄你講嘅……係事實講真係嘅唔關友緣龜屋事不過我哋係講緊石金群嘅事……我求明白啫…… ...

我都想求個明白
回復

anson388 發表於 2015-8-4 13:08
神郎、751、cwl、co2_arius...老老實實,而家做生意已經好難,求你地4位唔好再追擊友緣龜屋了!因為對比起 ...

你會唔會誇張左D,百
回復