香港龜友論壇

查看: 1695|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

done

樓主

done        ...............

回復

沙發
好地地做咩唔養既。。
回復

板凳
重咩唔要草龜呵?!
回復

地板
龜龜ying 發表於 2015-1-29 23:10
好地地做咩唔養既。。

其實我都仲係一個學生...
之前為左蓄睇獸醫既錢我辛辛苦苦蓄左一兩個月..最後要問人借錢先夠錢比..
而家醫好番佢地...我諗為左佢地既幸福我應該比更有能力既人養,
我想盡番一個好主人既責任所以我點都要醫番好佢地既病先再送比人...
我打算以後只養兩隻最多三隻...
我其實好唔捨得..但係我真心希望有人趁我又再反悔之前收養佢地...
畢竟我未必比到龜仔幸福..屋企人亦不斷反映佢地既不滿..
老實講搞到我真係好想死
回復

小迪迪 發表於 2015-1-30 13:36
重咩唔要草龜呵?!

冇辦法...
回復

隻草龟几大呀有无成隻龟相?/

草已送  發表於 2015-1-30 19:36
回復

我想要隻草,請打 51398163李

草已送  發表於 2015-1-30 19:35
回復

你可以留番一隻嘛,一般龟病可以上纲问吓人,不用次次带佢睇兽医!

我本身已經留左一隻..  發表於 2015-1-30 23:52
回復

PIG 發表於 2015-1-30 20:59
你可以留番一隻嘛,一般龟病可以上纲问吓人,不用次次带佢睇兽医!

講得岩丫!但係有d人係唔係都叫人睇獸e

其實都係一d要開刀既炎症,如果處理得唔好可能引致更多後果, 我個人唔想咁不負責任就咁比隻病龜人,所以先至交比獸醫,反正我冇能力處理..  發表於 2015-1-30 23:51
回復

果D师兄比较紧张D龟,
回復

哦大问题就一定要睇医生,我讲一般事可以请教吓D师兄,

ok~  發表於 2015-1-31 01:23
回復

Teddy西瓜 發表於 2015-1-30 17:09
其實我都仲係一個學生...
之前為左蓄睇獸醫既錢我辛辛苦苦蓄左一兩個月..最後要問人借錢先夠錢比..
而家 ...

其實龜龜有事,除左睇獸醫,仲可以去荃灣比中鋒睇睇,經濟好多架!
當然治本方法係要搵出問題所在,然後解決佢。唔係真係多多錢都唔夠睇病啦。
我都試過類似情況:
男友起初話d龜幾蚊隻,根本唔洗比咁好既設備佢,嘥錢。
試過龜龜病左,我帶去睇余醫生,洗左成差唔多成千蚊,又比佢鬧。
又話襯我唔喺屋企,攞晒我d龜去放生。。>︿<
.....所以我好明白你心情,當身邊人不支持自己既時候,的確有d氣餒同失望。
不過凡事睇開d,只要搵出問題徵結,同屋企人坐低好好傾下,1次唔得傾2次,傾多幾次就得架喇!
我咪成功既例子囉~^^
龜龜遇到你呢個好主人,係一種福氣,亦係一種緣份(對大家都係),要好好珍惜喔!
所以,唔好咁灰心又嗌晒死咁啦,解決左問題再望返轉頭,你會發覺其實好少事黎架咋~ADD OIL!

thx a lot..!  發表於 2015-2-1 00:03
回復