香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: 研究陸龜
打印 上一主題 下一主題

堅持所相信的!

回復 herbalchung 的帖子

那當時國務院總理李鵬先後說說「平定暴亂」死了數十人 然後改口死了數百人,數百人是怎麼死的?

個幾百人咪引火自焚死囉。傻瓜。  發表於 2014-10-16 15:58
回復

當年國務院總理李鵬先後說六四「平定暴亂」死了數十人,然後再改口死了數百人,數百人係點死既?(當然大家都知道六四唔止死幾百人)

咁應該死幾多人呢?講黎聽下得麻。  發表於 2014-10-16 15:59
回復

哦,軍隊向天開槍
http://youtu.be/a5VfpzXAgw0
D人血流滿面應該係人踩人出事,軍隊荷槍實彈絕對唔會對人民開槍
坦克車絕對只會輾過圍欄,一定會睇路撞唔到人啦,
5-6-1989朝早天安門廣場血跡都無晒一定係人民自發清理,
企圖誣告親愛的共產黨,每年六四集會數十萬人都係白痴既,故事圓滿嗎?
回復

回復 kailunlun 的帖子

幾百個人死, 自然可能有幾百個原因。我都係問緊你佢地點死, 係咪真有其事?  李鵬講點解係問我?  我都唔係代表李鵬發言人     
每日幾百記者圍住北京拍片, 關鍵時刻竟然一條片都冇, 荒謬。。。 死係可以先傷後死嘅, 亦可能統計數字唔係同一時間收集, 更新數字又變成改口, 可能講吓道理嗎???

李鵬飛定李阿棚  發表於 2014-10-16 21:05
回復

kailunlun 發表於 2014-10-16 13:32
當年國務院總理李鵬先後說六四「平定暴亂」死了數十人,然後再改口死了數百人,數百人係點死既?(當然大家 ...

死左幾億人吖嘛。 反正都係作, 不仿作大啲。。。

一無可限量  發表於 2014-10-16 21:05
應該全中國既人死晒先啱,  發表於 2014-10-16 16:00
回復

血流滿面同開槍射殺係兩回事呀???     不過話說回來哩啲冷血暴徒, 死都唔抵可憐

死都唔抵可憐 哈啥哈哈鏡  發表於 2014-10-16 21:06
回復

我並非向你作出疑問,只係想你知道,國務院總理都講得幾百人死,即是已能肯定六四事件中有數百人死亡,若軍隊真的並無屠城,數百人是怎死?你無需答我,因為我相信你也不知道,但還有,先傷後死也是因為六四事件而死亡,請不要忘記當晚新聞一個個震撼人心的畫面,軍隊用槍口指著人民,坦克車列陣進入天安門。
回復

就憑你呢段就話就知誰不說道理,咁都講得出 大家都無討論空間

無討論空間 你有人有  發表於 2014-10-16 21:08
回復

無人想睇到個社會亂,誰不希望天下太平繁榮穩定,但係官迫民反,自由無價。難道利益當前就可以埋沒良知?如果係到時只會變成大陸一樣,窮得只剩下錢,沒有自由民主、良心價值可言。
回復

六四到底死左幾多人?相信以後都無法知道準確數字,原因六四軍隊屠城後,當局迅速把死難者遺體燒去,清理血跡斑斑的廣場,拒不承認有屠城事件發生過。
回復

repeated---

repeated---
回復

回復 mma 的帖子

你回唔回都冇所謂,不過你講用乜野手段都冇所謂,唔怪得怇地為飛作匪, 危害社會都得,就係有你呢類人主使, 乜野有段都講得出,即係殺人,強姦 搶劫都得啦 ,不過,可惜佢地又冇膽又冇用,只識係香港吠,唔敢打返大陸,反攻中央, 只識攪屎攪棍 ,不過,相信閣下好有米, 影響唔到你生活,經濟, 甚至閣下係幾重國籍 , 香港PK 都唔關你事

為飛作匪 引風作蜱  發表於 2014-10-16 21:07
回復

其實我覺得六唔六四又點,大陸GE事又唔關香港事, 呢班人係度強出頭,大陸唔理香港GE事,倒返轉佢地理返大陸的事,以下犯上,痴左線, 而家又話對話,對乜春吖 ,傾妥都冇用 ,其他D人話唔係由佢代表,咁駛乜同佢地傾

呢班人係度強出頭 味菜味菜  發表於 2014-10-16 21:07
回復

回復 研究陸龜 的帖子

響豪宅側邊起兩幢公屋 ,有無人反對呢?........ ,反對嘅會係邊 D 人.........唔通想住公屋果班?

有有D有有D無 有人  發表於 2014-10-16 20:57
回復

研究陸龜 發表於 2014-10-15 23:44
回復 kanhung 的帖子

最緊要理性討論 唔好玩人身攻擊

D 示威人士手指指 ,指住警務人員 ,又大聲喝罵警務人員 ,呢D就叫民主........,人哋打份工使唔使咁特意去侮辱人 ,可能覺得自己好威 ,有事就話人反應慢......... ,我鬧完你 ,轉頭又揾你幚忙 ,你的心會點 ,幚你嘅 ,心理平衡唔到 ,唔幫又比你話 ,唔搵人出氣自己都癡線

民主民主  發表於 2014-10-16 20:55
回復

回復

kailunlun 發表於 2014-10-16 16:02

六四到底死左幾多人?相信以後都無法知道準確數字,原因六四軍隊屠城後,當局迅速 ...

我見到旺角示威者集體強姦坑渠蓋。到底幾多人相信以後都冇數字, 因為暴徒已迅速將渠蓋乃淨,  清理睛腋斑斑彌敦道。    所以冇人證冇物證嘅
回復

東方不敗 發表於 2014-10-16 19:29
回復 mma 的帖子

你回唔回都冇所謂,不過你講用乜野手段都冇所謂,唔怪得怇地為飛作匪, 危害社會都得,就係有 ...

講得幾好,不得不回一回,有時文字好難說清一個人立場,或者咁講,今次學生用佔馬路去迫使政府對話其實我自己唔贊成,但我又真係唔知點知會得到政府回應。幾十萬人上街唔得、幾十萬人公投唔算,真係有傾有講?
呢個政府真係廢到唔想出聲,我支持任何手段爭取文主,但我萬萬聯想不到係殺人、放火、強姦果便,我最多都係想到快閃塞政總之類,呢層我真係甘拜下風。
仲有鬼唔知動搖唔到中央咩,但有時為理想唔踏出去,點知有咩回報,講真所謂袋住先,你都要俾我知之後仲有咩俾我卦,咩都無講,點袋呀師兄。
攪唔攪屎棍睇你點睇,我夠覺得批高鐵、東北果批建制派攪屎棍,一攪過千億,我真係覺得呢D係強姦喎,功能組別唔可以當係民選喇卦?如果全民選通過我只好講少數服從多數,但現在條氣點下。現在政治環境之差,你睇所有政棍包括建制、泛民D下一化幾乎全部在外國就知咩事,今次本地學生企出來,講真結果唔會有,但過程我還是支持,香港還是我家。

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
龜俠 + 1

查看全部評分

回復

mma 發表於 2014-10-17 13:35
講得幾好,不得不回一回,有時文字好難說清一個人立場,或者咁講,今次學生用佔馬路去迫使政府對話其實我 ...

雖然立場唔同,但欣賞你較為理性同中肯。
回復