香港龜友論壇

樓主: 研究陸龜
打印 上一主題 下一主題

堅持所相信的!

樓主
Imagine 係我好中意既一首歌
我去紐約既時候都有去john lennon 既strawberry field

合作係好重要,唔合作,只有仇視敵對,how can the world 'live as one'

聽生日歌有你份。  發表於 2014-10-15 23:50
回復

沙發
我其實好感動,呢個論壇仍然有空間比人講理想,講夢,所以我好多謝樓主
面對強權,做到既野真係好少,我地已經與政權為敵,不想再和其他不滿者敵對
的確,全心全意對抗不公義,係我地既首要任務
係大原則底下,同反對者既口舌之爭毫無益處

不過我依然會堅持不平則鳴既原則,捍衛我重視既價值
回復

板凳
TakTak 發表於 2014-10-16 00:10
回復 TakTak 的帖子

咁你咪拽耳盗鈴,鴕鳥政策,

如果你係想理性討論,我一定奉陪
但我留意你post既野好耐,表面中立,用「我都xxx」呢d字眼
但實在是立場明確

另外請尊重樓主既意願,唔好響呢度爭執

我都留意左你好耐,應該青山偷走出黎個位女病人,食左藥先好佔中,無謂失控弄出人命。  發表於 2014-10-16 10:12
回復

地板
地獄火 發表於 2014-10-16 01:23
所以崇洋係啱,多讀書係好,起碼學識 5 洗照顧別人或女性,因為平等,希望你出來做事後,記得供養父母直 ...

除了調戲女會員外,我相信你對本論壇甚少有建樹
人地好聲好氣回復你,你偏要搬出一套歪理,根本不在同一論題上
回復