香港龜友論壇

樓主: 研究陸龜
打印 上一主題 下一主題

堅持所相信的!

樓主
堅持相信的。堅持錯誤的

相信堅持的 堅的  發表於 2014-10-16 21:11
回復

沙發
kailunlun 發表於 2014-10-16 11:56
我不敢說我們現在所做的都是絕對正確,但我相信若然今天選擇回家不作聲,繼續視而不見,他日可能連發聲爭取 ...

可能嘅事, 有無限可能呀。可能你今日出聲導致他日爭取機會冇又唔定。問題核心係依家未見其利先見其害, 成班自私精拎香港市民將來押上一注, 係香港市民唔願意賭嘅一注。
回復

板凳
kailunlun 發表於 2014-10-16 11:51
回復 herbalchung 的帖子

在政治下,你能分清絕對正確和錯誤嗎?六四事件 下軍隊屠城命令是正確還是錯誤? ...

所謂六四屠城時, 到處都係中外傳媒。有冇人影到軍隊坦克轆班示威者? 有冇人影到開槍打班示威者???     六四片網上大把, 我搵左好耐都搵唔到有軍隊屠城片段, 話就話死左幾千人, 不如幫大家手俾條link嚟開吓眼界。睇極都係坦克唔肯開過人民, 向天開槍, 疑似解放軍被虐殺嘅片。如果係作野就請收聲, 唔好埋沒良知, 誣陷他人殺人天理不容, 死後會落地獄嘅
回復

地板
補充一吓,
我立場係有心攪亂社會、唔理其他人死活嘅自私精, 均係死不足惜
回復

回復 kailunlun 的帖子

幾百個人死, 自然可能有幾百個原因。我都係問緊你佢地點死, 係咪真有其事?  李鵬講點解係問我?  我都唔係代表李鵬發言人     
每日幾百記者圍住北京拍片, 關鍵時刻竟然一條片都冇, 荒謬。。。 死係可以先傷後死嘅, 亦可能統計數字唔係同一時間收集, 更新數字又變成改口, 可能講吓道理嗎???
回復

kailunlun 發表於 2014-10-16 13:32
當年國務院總理李鵬先後說六四「平定暴亂」死了數十人,然後再改口死了數百人,數百人係點死既?(當然大家 ...

死左幾億人吖嘛。 反正都係作, 不仿作大啲。。。
回復

血流滿面同開槍射殺係兩回事呀???     不過話說回來哩啲冷血暴徒, 死都唔抵可憐
回復

kailunlun 發表於 2014-10-16 16:02

六四到底死左幾多人?相信以後都無法知道準確數字,原因六四軍隊屠城後,當局迅速 ...

我見到旺角示威者集體強姦坑渠蓋。到底幾多人相信以後都冇數字, 因為暴徒已迅速將渠蓋乃淨,  清理睛腋斑斑彌敦道。    所以冇人證冇物證嘅
回復